ADIYAMAN BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT’TAKİ YARDIMLAŞMAYI ‘DAYANIŞMA ELİ ANITI’ İLE ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

6 Şubat depreminin ardından büyük bir yıkım yaşayan Adıyaman’da, yeniden ayağa kalkma mücadelesi tüm kararlılığıyla sürerken, Adıyaman Belediyesi kentin kalbine anlamlı bir sembol yerleştirdi

Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat’taki yardımlaşmayı ‘Dayanışma Eli Anıtı’ ile ölümsüzleştirdi

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan büyük acıya karşı gösterilen yardımlaşma ve dayanışmayı ölümsüzleştirmek amacıyla "Dayanışma Eli Anıtı" açıldı. Milyonlarca yardımseverin uzattığı dostluk elini simgeleyen anıt, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin katılımıyla, yıkılan ve yeniden inşa edilen Belediye Binası'nın önündeki kavşakta yerini aldı.

Adıyaman'a İnsanlık Taşıyan Gönüllülerin Sembolü

Başkan Tutdere, "Dayanışma Eli'nin; 6 Şubat depremlerinin ardından sivil toplum kuruluşlarının (STK), kamu kurumlarının, belediyelerin ve adı bilinmeyen milyonlarca yardımseverin Adıyaman’a uzattığı yardım elini simgelediğini" ifade etti.

Anıtın konumlandırılmasına ilişkin Tutdere, "6 Şubat’ta büyük bir yıkım yaşayan, binlerce canını toprağa veren Adıyaman’ımızda yeniden ayağa kalkma mücadelesi tüm kararlılığıyla sürüyor. Hafızalarımızdan silinmeyen o felakette, komşu illerimiz başta olmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca yardımsever, binlerce yürekli insan Adıyaman’ımızın yanında oldu, acımıza ortak oldu, yaralarımızı sarmak için seferber oldu. Bizler de bu büyük dayanışmayı unutmamak, unutturmamak adına; şehrimize uzanan o iyilik dolu elleri, Adıyaman’a kardeşlik, merhamet ve insanlık taşıyan gönülleri simgeleyecek bir dayanışma eli anıtı inşa ettik" şeklinde konuştu.

"Bu El, Adıyaman'ımıza Uzanan Yardım Elidir"

Anıtın sadece bir yapıt değil, bir halkın hafızası ve şükran duygularının sembolü olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu el; 6 Şubat’ta büyük bir acıya göğüs germiş bir Adıyaman’ımıza uzanan yardım elidir. Bu el; şehrimize destek olan tüm STK’ların, kamu kurumlarının, belediyelerin ve ismini bilemediğimiz nice gönül insanının eli, yüreğidir. Bu el; vefanın, dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolüdür. Dayanışma Eli Anıtı, sadece bir heykel değil; bir halkın hafızası, bize uzanan her eli kalbimizde taşıyacağımızın bir nişanesidir. Bu anlamlı sembolü Adıyaman’ımızın kalbine yerleştirerek hem geçmişimizi sahiplendik hem de minnetimizi gösterdik. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun."

Başkan Tutdere, konuşmasının sonunda, "6 Şubat’ta hayatını kaybeden tüm canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Onların anısını yaşatmak, bu şehirde her adımda vefayı, dayanışmayı diri tutmak en büyük sorumluluğumuzdur. Her biri yüreğimizde, her biri bu şehrin sokaklarında bıraktığı izlerle sonsuza dek yaşayacak. Mekânları cennet, hatıraları aziz olsun" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

EKONOMİ