SOLHAN'DA KÖY OKULLARINDAKİ ÖĞRETMEN ATAMALARI TARTIŞMA YARATIYOR

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 4 köy okulu sınıf öğretmeninin Solhan ve Bingöl Merkez'e alınıp yerlerine ise eğitim fakültesi mezunu başka branştan öğretmen atanmasının öğrencilerin en temel haklarını ihlal ettiğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, bu atamaların özellikle birinci sınıf öğrencilerinin öğrenme süreçlerini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

Solhan'da Köy Okullarındaki Öğretmen Atamaları Tartışma Yaratıyor

Solhan ilçesinde, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaşanan bazı öğretmen atama sıkıntıları, ilçe sakinleri arasında endişeye neden oluyor. Solhan'a bağlı 4 köy okulu öğretmenlerinin ilçeden değil, il merkezi ve başka ilçelerden görevlendirilmesi, bölge halkı tarafından eleştiriliyor.

Geçmiş yıllarda Solhan ve Bingöl merkeze görevlendirme talepleri olmuş olan köy okulu öğretmenlerinin, bu taleplerine il merkezinden olumlu yanıt gelmesi, yerel halk tarafından olumsuz bir şekilde karşılandı. Halk, köy öğretmenlerinin merkeze alınmasını doğru bulmuyor ve bu durumun çocukların eğitimine olumsuz etki edebileceğinden endişe ediyor.

Ayrıca, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık gibi yerel yetkililerin, ilçeyi daha iyi bilirken, öğretmen görevlendirme onaylarının üstten verilmesini eleştiriyorlar. Bu durumun öğrencilerin en temel hakkı olan sınıf öğretmenlerinden ders alma hakkını ellerinden aldığına inanılıyor.

Solhan'da boşalan öğretmen pozisyonlarına eğitim fakültesi mezunu öğretmenler atanmasının, çocukların eğitimini sürdürebilmesi için olumlu bir adım olduğu kabul edilse de, birinci sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmenlerinden ders almasının temel bir hak olduğu ve bu hakkın ellerinden alındığına dikkat çekiliyor.

Solhan halkı, geleceğin teminatı olan çocukların haklarının korunması ve benzer sorunların yaşanmaması için yetkililerin daha dikkatli davranmasını talep ediyor. Ayrıca, görevlendirme yapılırken öğrencilerin ve geleceğin göz önünde bulundurulmasını bekliyorlar.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ