SANCAKTEPE BELEDİYESİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NI COŞKUYLA KUTLUYOR

Sancaktepe Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı 2024 teması olan "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" ile kutlamaya başladı. Etkinlikler hafta boyunca çeşitli spor ve eğitim faaliyetleriyle devam edecek.

Sancaktepe Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı Coşkuyla Kutluyor

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Sancaktepe Belediyesi'nin çeşitli etkinlikleriyle kutlanıyor. 2024 yılı için belirlenen tema "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olarak açıklandı.

Etkinliğin ilk gününde, Sancaktepe Belediyesi spor okulu öğrencileri jimnastik, zumba ve karate gösterilerini katılımcılara sergiledi. Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in katılımıyla çeşitli konferanslar, yürüyüş ve bisiklet etkinlikleri, Engelliler Merkezi'nde engellilere yönelik spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, bölgedeki okullarda gün boyu bisiklet ve toplu taşıma kullanımı, hareketliliğin önemi ve enerji tasarrufu konularında teşvik edici eğitimler verilecek.

Programın açılışında açıklamalarda bulunan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, "2002 yılından beri markalaşmış bir etkinlik olan Avrupa Hareketlilik Haftası, Sancaktepe Belediyemizin de uzun yıllardır kutladığı bir etkinlik. Özellikle toplu ulaşımı teşvik eden ve kamusal alanların kullanımına odaklanan çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Kamusal alanların daha işlevsel hale getirilmesi ve toplu ulaşımın vatandaşlar tarafından daha çok tercih edilmesi için bu haftanın önemine dikkat çekmek istiyoruz," dedi.

Etkinlikler kapsamında, bu yılın teması olan paylaşımlı kamusal alanlar üzerine çalışmalar yapılacak. Programın son gününde, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in katılımıyla protokol üyeleri bisiklete binerek sağlıklı yaşam için pedal çevirecek.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ