BİNGÖL'DE FİLİSTİN'E DESTEK ÇAĞRISI

Bingöl'de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklamasında, Filistin'e destek çağrısı yapıldı. Platform üyeleri, merkez Genç Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

BİNGÖL'DE FİLİSTİN'E DESTEK ÇAĞRISI

Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç, müminlerin artık direnişe geçtiğini ifade etti. Dinç, 1948 yılından bu yana terör şebekesi olarak gördüğü İsrail'in Gazze ve Kudüs gibi bölgelerde huzur bırakmadığını vurguladı. İsrail'in sokaklarda kadın, yaşlı ve çocuk demeden sivilleri hedef aldığını belirtti.

Bu zulümler ve dökülen kanın, müminleri artık direnişe geçirdiğini söyledi. Dinç, ayrıca 2 Ekim 1187 tarihinde Selahattin Eyyubi tarafından Kudüs'ün fethedildiğini hatırlatarak, İnşallah şimdi de Aksa Tufanı olarak adlandırılan ve Siyonizm'i zayıflatan hareketi selamladıklarını ifade etti. Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanların namusu olduğunu ve kırmızıçizgileri olduğunu vurguladı. Dinç, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İslam ümmeti ve insanlık adına adaleti ve iyiliği savunan herkesi bu mücadeleye destek olmaya davet etti. Dinç, son olarak mücahitlere güç ve kuvvet dileyerek, hedeflerini 12'den vurmayı ve yardım etmeyi umut etti.

Bu basın açıklaması, Filistin'e destek veren İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Bingöl'de düzenlenen bir etkinlik olarak gerçekleşti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ