ADAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AİLE ŞİRKETİ Mİ?

Bingöl’ün Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aile şirketi anlayışıyla yönetildiği iddia edildi.

Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aile şirketi mi?

Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetimi, son dönemde iddialarla gündeme gelmeye devam ediyor. İddialara göre, kurumlarının personel alımlarında keyfi kararlar verildiği ve geçen yıl birçok personelin işine son verilerek devlet memuru eşlerinin alındığı öne sürülüyor.

Bu gelişmeler, ilçede eğitim başarısının her yıl gerilediği ve Milli Eğitim Müdürlüğü yönetiminin bu soruna rağmen görevine devam ettiği şeklinde endişeleri beraberinde getiriyor. Ayrıca, okullardaki fiziki durumun ve eğitim kalitesinin standartların altında olduğu ve bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığı iddia ediliyor.

Adaklı gibi küçük ilçelerde uzun süredir devam eden yönetim istikrarsızlığının eğitim kalitesini olumsuz etkilediği belirtiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanamayan yönetim istikrarı, ilçe genelinde eğitimde sıkıntılara yol açarken, vatandaşlar ve yerel sivil toplum örgütleri, denetim ve kontrollerin artırılması talebinde bulunuyorlar.

Bu iddiaların netliğe kavuşturulması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi için ilgili makamların harekete geçmesi bekleniyor. Kamuoyu, Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetiminin işleyişini ve alımlarını daha yakından takip etmek istiyor.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ