TÖBSEN

Hatay'da geçen yıl promosyon sırasıyla önce Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve daha sonra Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi üzerinden 3 yıllığına promosyon anlaşması imzalamıştı. Sendikamız TÖBSEN ,ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde imzalanan promosyonun kabul edilemez olduğunu belirtmişti.O dönemlerde imzalanan promosyon miktarı ,ekonomik şartların çok uzağında bir promosyon sözleşmesiydi. Ülkede ekonomik dalgalanmalar söz konusu hikaye ve ekonomik kriz kendini net biçimde göstermişken, deprem öncesi Yapı Kredi Bankası'ndan promosyonların enflasyon oranına göre güncellenmesi talep edilse de, söz konusu banka kabul etmemişti. 03 02.203 tarihinde ise tek taraflı fes edilen promosyonlar için Antakya ve Defne ilçesinde yeni promosyon ihalesi yapılmış, herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı. Bankalar eğitim mağdur etmemeli ,hakkımız olan gerçek promosyon rakamlarını vermelidir. Hatta İl Milli Eğitim Müdürlüğü promosyon sürecinin içine girmeli, Antakya ve Defne ilçe milli eğitim müdürlükleri de zaman geçirmeden yeni bir promosyon ihalesi sürecine adım atmalıdır.

3.Depremzede Öğretmenlere Angarya İşlerin Verilmesi Kabul Edilemez
Yaşanan deprem felaketinden sonra, Depremzede öğretmenlere angarya iş dayatması yapılmaktadır. AFAD görevlendirmelerinden ,çadır sorumluluğuna, öğretmenlik mesleği dışında resmen görevlendirmeler yapılmaktadır.Bu durum öğretmenin koşullarını görmezlikten gelmedir. Deprem bize de, öğretmene empatiden uzak yaklaşmaktır her ne kadar önce OHAL ilanı ile birlikte yasal bir halk olduğu söylense de, bu uygulama OHAL sonrasında devam etmektedir. Valilik onayı adı altında ,öğretmenin uzmanlık alanı içinde olmayan görevlendirmeler, aynı zamanda risk teşkil etmektedir. AFAD ile ilgili görevlendirmeler ,AFAD çalışanlarının işidir. Yaşanacak herhangi bir sorunda görev tanımında olmayan işçiler de, görevlendirilen öğretmenler sorumlu sayılamaz. Görevlendirmelerde de gönüllülük esas alınmalıdır.
4.Deprem Bölgesinde Kamu Kurumuna Dönüştürülen Okullar Sorunu Çözülmelidir.

Deprem bölgesinde, özellikle Hatay'da okulların çoğu yıkılmış ve ağır hasarlı bir durumdadır Böyle bir durumda kamu kurumuna dönüştürülen okulların akıbeti önemli bir sorundur. Çocuklarımız güvenli bir eğitim sürecinde geçmesi gerekmektedir.Eylül ayında eğitim öğretim sürecine geçileceği konusunda bakanlık net konuşmuşken, okullar öğrencilere yeniden tahsis edilmek zorundadır. Valilik, Kaymakamlık ve diğer kamu kurumları için en kısa sürede prefabrik binalar yapılmalı ,okullar çocuklarımıza açık hale getirilmelidir. Örneğin Defne Necmioğlu Anadolu Lisesi'nin kesin olarak valilik binasına veya Antakya 23 Temmuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin kesin olarak Yüksek Seçim Kuruluna devredilmesi tartışılmaktadır. Bu kabul edilemez.
5.Öğretmenler Ekonomik Şartlar Altında Ezilmektedir.
Önlenemez ekonomik kriz ve enflasyon altında başta öğretmenler olmak üzere, kamu emekçileri ezilmekte yaşam standartları gittikçe düşmektedir.Gıda enflasyonunda yaşanan artış ,memurun geçim şartlarını ve yaşam kalitesini düşürmeye devam etmektedir. Mayıs ayına göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.363,00 lira, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 33.750,00 lira,bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 13.440,00 lira'ya ulaşmıştır. Yandaş sendikaların açıklamalarına bakarsanız şu ana kadar öğretmen maaşına %120'lere ulaşan bir zam yapılmıştır .Oysa gerçekte öğretmen yoksulluk sınırının çok altında yaşamakta ve geçim sıkıntısı altında ezilmektedir.Öğretmen maaşları derhal güncellenmeli ,öğretmen maaşları yoksulluk sınırı olan 33.750,00 liranın altında olmamalıdır"dedi. (Haber/ Fotoğraf: Levent Aşkar)

BELEDİYELER

EKONOMİ