HADİ CANIM ORDAN(!)

Sağolsunlar siyasetçilerimiz gündemi değiştirmekte pek mahirler.

Bir politikacı bir şeyi ikrar ediyor…

Veya bir şey yumurtluyor…

Perde arkasından olanbiteni çözümlemek pek kolay olmuyor.

Şimdi, Sayın Erdoğan sisteme yönelik bir şeyler söyledi ya, işte “reform” başlığı altında bazı şeylerin yaşama geçirilmesi için söylemde bulundu ya:

Ekonomiye yönelik… Hukuka yönelik… Ve demokrasimize yönelik…

Meseleyi, farklı mecralara çekmeye çabalayanlar var…

Bize reform yetmezmiş esasında “devrim” yapmak lazımmış!

Şimdi beyefendilere sormak lazım: Ne devrimi? Bizim şu solcuları bazen hakikaten anlayamıyorum. Yahu nerede devrim yapacaksınız? Halk devrimi? Kendilerini sanırım hâlâ 68 döneminde felan mı zannediyorlar?

Tamam, ülkeye devrim gerekiyor diyorsunuz da, devrim yapacak gücünüz, mecaliniz var mı?

Tatlısu balığı liberallere de solculara da eşini boşamak kolay… Oturdukları yerlerden durum analizi yapmaları ve yekten neşteri vurmaları…

Sanki… Halk/millet/toplum… Bunları beklemekte! Ne devrimi, bu toplum artık yarınlarının sokak nümayişleriyle karartılmasına rıza göstermez. Bitti artık o solculuk veya sağcılık yapacağız diye, sokakları kana bulama dönemleri…

Evet, Türkiye’de, sistem sıkışık. Ekonomik veriler iyi değil. Siyaset kurumu beklendiği gibi, sorunları olması gerektiği düzlemde çözümleyemiyor. Ama, ne olursa olsun, problemler, hukuk zemininde kalarak, meşruiyet zaafı yaratmadan, demokrasinin araç ve gereçleriyle bir hâl yoluna sokulabilinir.

Hadi canım ordan…

Devrimmiş?!

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş…

BELEDİYELER

EKONOMİ