YÜREĞİR BELEDİYESİ ENGELLİ BİREYLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, engellilere yönelik destek çalışmalarına devam ederek, 216 medikal malzemeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Yüreğir Belediyesi Engelli Bireylere Destek Olmaya Devam Ediyor

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğinde düzenlenen ‘Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törende, engelli bireylere 216 medikal malzeme dağıtımı yapıldı.

Başkan Demirçalı, törende yaptığı konuşmada, devletin ve kurumların yurttaşlar için var olduğunu, sosyal devlet anlayışının herkesin sorunlarını anlaması gerektiğini vurguladı. Demirçalı, “Engelliler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar bizim için önceliklidir,” dedi.

Geçtiğimiz ay Yüreğir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile birlikte engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak ve ailelerine destek olmak amacıyla, 200 manuel tekerlekli sandalye, 30 çocuk tekerlekli sandalye ve 2 akülü tekerlekli sandalye olmak üzere toplamda 280 medikal malzeme dağıtarak, engelli bireylerin hayatına büyük bir konfor sağlamıştı.

Bu dağıtımlara devam eden Yüreğir Belediyesi, bu kez 151 tekerlekli sandalye, 35 yürüteç ve 30 baston olmak üzere toplam 216 medikal malzemeyi daha engelli bireylerle buluşturdu.

Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen dağıtım törenine, Başkan Ali Demirçalı, başkan yardımcıları, engelli bireyler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Demirçalı, görevlerinin insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirterek, engellilerin evlerinden rahatça sokağa çıkabilmelerini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Demirçalı, engellilik durumunun sadece bireylerin veya ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sorun olmadığını, bunun sosyal ve toplumsal boyutlarıyla tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirtti. Yüreğir Belediyesi olarak, engelli vatandaşların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için tüm gayretleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Demirçalı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve organizasyonda emeği geçen Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler ve medikal malzemeler ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı. Sandalyelerine kavuşan engelli bireyler büyük mutluluk yaşadı.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ