VATANDAŞLAR DÜŞEN SEBZE VE MEYVE FİYATLARIYLA SEMT PAZARLARINA AKIN ETTİ

Özellikle domates ve patlıcan gibi ürünlerde etiket fiyatlarında düşüş görüldü. Sultan Selim Mahallesi Kapalı Otopark alanında kurulan semt pazarı, düşen fiyatlarla yoğun ilgi gördü. Ayrıca yeşil biber, salata, kabak, dolmalık biber gibi ürünlerde düşük fiyatlar görüldü. Balık ürünlerinde de fiyatlar düşüş gösterdi.

Vatandaşlar Düşen Sebze ve Meyve Fiyatlarıyla Semt Pazarlarına Akın Etti

Yaz sezonu boyunca yükselen sebze ve meyve fiyatları, sonunda düşüşe geçti ve bu durum vatandaşları semt pazarlarına akın ettirdi. Kağıthane Sultanselim Mahallesi'nde bulunan kapalı otopark alanında kurulan semt pazarı, diğer pazarlar gibi etiket fiyatlarında yaşanan bu düşüşten nasibini aldı.

Perşembe günleri kurulan bu kapalı pazar, özellikle yaz aylarında artan sebze ve meyve fiyatlarının düşüşe geçmesiyle yoğun ilgi gördü. Bu fiyat düşüşleri özellikle domates ve patlıcan gibi temel sebzelerde gözle görülür hale geldi.

Ancak, tüm ürünlerde fiyatlar düşerken, bazı ürünlerde fiyatlar sabit kaldı. Örneğin, taze fasulye hala yüksek bir fiyattan satılırken, patates ve soğan gibi temel ürünlerde fiyat değişikliği yaşanmadı.

Semt pazarında yeşil biber, salata, yeşillik, kabak, dolmalık biber ve kırmızı biber gibi ürünlerde de daha uygun fiyatlar görüldü. Meyve tarafında ise kırmızı ve yeşil elma 30 TL'den satılırken, mandalina, erik, şeftali, nektari, karpuz, kavun, muz, yeşil ve siyah üzüm gibi ürünlerin etiket fiyatları 25 ile 35 TL arasında değişkenlik gösterdi.

Balık tezgahları da düşen fiyatlarla dikkat çekiyor. Balık ürünleri 25 ile 75 TL arasında satılırken, özellikle Akdeniz ve Norveç somonu gibi ürünlerin fiyatları 250 TL'den 200 TL'ye geriledi.

Sultan Selim Perşembe Pazarı, düşen etiket fiyatlarıyla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Pazar, sabah 07.00'den akşam 21.00'e kadar açık kalıyor ve vatandaşlar için uygun fiyatlı sebze, meyve ve diğer ürünleri sunmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ