KORE GAZİSİ HULİSİ GÖNENÇ, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ'NDE SAVAŞ ANILARINI PAYLAŞTI

19 Eylül Gaziler Günü’nde 93 yaşındaki Kore Gazisi Hulisi Gönenç, göğsündeki madalyalarla Kore'de Türk askeri olarak savaştığını anlattı. Gönenç, savaş yıllarını gururla hatırlatarak Türkiye’nin gücünü her zaman göstereceğini vurguladı.

Kore Gazisi Hulisi Gönenç, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Savaş Anılarını Paylaştı

19 Eylül Gaziler Günü'nde, tüm gaziler onurlandırılırken 93 yaşındaki Kore gazisi Hulisi Gönenç, göğsündeki madalyaları gururla gösterdi ve Kore'de Türk askeri olarak savaştığını anlattı.

Beypazarı'nda yaşayan ve 7 çocuk ile 20’nin üzerinde torun sahibi olan Hulisi Gönenç, kızının evinde kendisine iyi bakıldığını ve sağlığının yerinde olduğunu ifade etti.

Kore Gazisi Hulisi Gönenç, ziyaretimiz sırasında şu ifadeleri kullandı:
"22 yaşında bir askerdim. Mersin Limanı'ndan bizi gemilere bindirdiler ve 25 gün süren bir yolculuk sonunda Kore'ye vardık. Limandan Cemse araçlarıyla alınıp, 3 gün süren bir yolculukla savaş bölgesine ulaştık. Kore’de savaşı kazandık ve Türkiye’ye şerefli bir Türk askeri olarak geri döndük. Amerikan gemisiyle gidip 25 gün süren deniz yolculuğu sonunda Güney Kore’ye vardık. O zamanlar Güney Kore çok fakirdi. Kore’de 4 aya yakın kaldık. 1950’lerde Türk askerinin güç ve kararlılığını uzak diyarlarda, Kore’de de gösterdik. Hiçbir hastalığım yok, çok şükür sağlığım yerinde, çocuklarım da bana iyi bakıyor."

Gönenç, göğsünün sağ tarafında Kore tarafından verilen, sol tarafında ise Türkiye tarafından verilen madalyaları gururla taşıdığını belirterek şunları ekledi:
"Madalyalarımı gururla taşıyorum. Türkiye’yi asla böldürmeyiz, hiç kimse Türkiye ve Türk askeriyle şaka yapmasın. Zamanı gelince Türk askeri gücünü gösterir ve o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlar."

Ziyaretimizden büyük memnuniyet duyan Kore gazisi Hulisi Gönenç, sohbet etmeyi sevdiğini ve evde zaman zaman canının sıkıldığını belirtti.

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ