KAYMAMDAN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞADIĞI ÇADIRKENTE ZİYARET

Başkentin verimli tarım arazi ve toprakların sahip Beypazarı İlçesine gelerek tarım işlerinde çalışanların barındığı Çadırkent’e Kaymakam ziyarette bulundu.

Kaymamdan Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı Çadırkente ziyaret

İlçenin Kırbaşı bölgesi Akdemir mevkiinde bulunan Çadırkente ziyarette bulunan kaymakam Vedat Yılmaz, beraberinde, İlçe tarım Orman Müdürü Adem Büyükhan, Jandarma Komutan vekili Teğmen Berkay Bakkal, İlçe Tarım Orman müdürü Adem Büyükhan ile geldikleri 100 dolayında çadırın bulunduğu alanda, çavuşlarla buluştu ve çadırkente yaşam koşulları hakkında bilgi aldı.

Güneydoğu illerinden gelerek mevsimlik tarım işlerinde çalışanların çavuşları, buradaki çadırlarda şuan itibariyle 125 dolayında kişi bulunuyor. Çadırkentte, su kısıtlı, temizlik olmuyor. Yaşam koşulları biraz zor” olduğunu aktardılar.

Yaklaşık olarak 7 ay kaldıkları çadırkentin koşullarının daha iyileştirilmesi yada konteyner gibi yaşam evleri oluşturularak, altyapısı olan, suyu olan kanalizasyonu olan bir alana taşınmak istediklerini bu anlamda kendilerine yardımcı olunmasını istediler.

Bölgede tarım işleriyle uğraşanlar, sabahın erken saatlerinde bu alana gelerek tarlada çalışacak insanları alıp tarlalarına götürerek çalıştırıyorlar. Bu yüzden de bu kişilere mevsimlik tarım işçisi deniliyor.

İlçe Tarım Orman Müdürlüğü, Kırbaşı havalisinin geniş tarım alanlarına sahip, güney kesimin Sakarya nehrine kadar dayandığını ve dört mevsim tarım işlerinin yada ürünün yetiştirildiğini kaydetti.

Genelde buradaki mevsimli tarım işçileri, havuç otu, Ispanak otu, marul ekimi ve otu, yeşil soğan dikimi ve otu gibi işlerde çalışmalarda bulundukları öğrenildi.

 

 

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ