GÖRME ENGELLİ ZEYNEP’İN EĞİTİMDEKİ EN BÜYÜK ENGELİ ŞEBEKE SORUNU

Görme engelli Zeynep'in eğitim hayatını kolaylaştırmak için dernekten anlamlı bir destek geldi, ancak köydeki şebeke sorunu çözüm bekliyor.

Görme Engelli Zeynep’in Eğitimdeki En Büyük Engeli Şebeke Sorunu

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında ikamet eden doğuştan görme engelli Zeynep Kaya'nın hayalini gerçekleştirerek ihtiyacı olan bir adet dizüstü bilgisayar ve telefon temin etti. Aydoğdu, köydeki evine giderek Zeynep'in hayali olan bilgisayar ve telefonu kendisine hediye etti.

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, engelli vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında yaşayan lise öğrencisi Zeynep Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, derneğin gönüllü bir hayırseverin yardımıyla temin edilen bir adet dizüstü bilgisayar ve telefon Zeynep’e teslim edildi. Zeynep Kaya, Başkan Aydoğdu’ya teşekkür ederek, "Artık sizin sayenizde benim en büyük hayalim olan bilgisayar ve telefonum oldu. Tüm derslerime internet üzerinden online çalışabileceğim, istediğim konulara sesli olarak girip dinleyebileceğim. Derslerime artık çok daha kolay çalışacağım. Bana destek veren, hayalimi gerçekleştiren Başkan Aydoğdu’ya ve hayırseverlere teşekkür ederim," dedi.

Yapılan destekle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz Aydoğdu, hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen dizüstü bilgisayar ve telefonu Zeynep'e teslim ettiklerini belirtti. Aydoğdu, "Özel gereksinimli Zeynep kardeşimizin her zaman destekçisiyiz. Ancak Zeynep'in ve diğer öğrenci kardeşlerimizin eğitimi için köyde çekmeyen telefon şebekesi ve internet sorununun çözülmesi çağrısında bulunuyoruz. Yetkililere seslenerek, Bağdaş Köyü'nün Ericek Mezrasında baz istasyonunun kurulmasını acilen talep ediyoruz," dedi.

Coğrafya tanımaksızın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü Ericek Mezrasında yaşayan özel gereksinimli Zeynep kardeşimizin okula rahat gidip gelmesi ve derslerine engelsiz bir şekilde çalışabilmesi için bilgisayar ve telefon ihtiyacı vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu kardeşimiz için hayırseverlerden gelen yardımlarla bir adet dizüstü bilgisayar ve telefon alıp kendisine ulaştırdık. Dernek olarak amacımız, coğrafya tanımaksızın tüm özel gereksinimli kardeşlerimize ulaşmak. Onları topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Zeynep Kaya'nın ailesi ise kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği’ne ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Zeynep doğuştan görme engelli. Okula gidiyor, ama bilgisayar ve telefon ihtiyacı vardı. İmkânımız olmadığı için alamıyorduk. Hakkari’den gelen Başkan Aydoğdu, Zeynep kızımızın hayallerini gerçekleştirerek bu ihtiyacımızı karşıladı. Anne ve babası olarak bize bu sevinci yaşatan Başkan Aydoğdu’ya çok teşekkür ediyoruz, Allah başkandan razı olsun," dediler.

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ