BEYPAZARI KADINLARININ GELENEKSEL KIŞ HAZIRLIKLARI: TARHANA VE SALÇA

83 yaşındaki Münevver Çiftci, kışlık tarhana ve salça yapımını sürdürüyor ve geleneklerden vazgeçmiyor.

Beypazarı Kadınlarının Geleneksel Kış Hazırlıkları: Tarhana ve Salça

Beypazarı ilçesinde kadınlar, kışlık tarhana ve salça yapımlarına hız kesmeden devam ediyor.

İlçede yiyecekler arasında önemli bir yere sahip olan tarhana yapımı, bu günlerde de sürüyor. Kadınlar, bu aylarda kışlık ürün hazırlıklarını sürdürüyor. Zafer Mahallesi'nde yaşayan Münevver Çiftci, ilerlemiş yaşına rağmen tarhana ve salça yapımından vazgeçmediklerini, tarhana, salça ve kurutulmuş biberin kilerlerinde olmazsa olmazlar arasında olduğunu söyledi.

Çiftci, şu günlerde yapılan tarhananın oldukça lezzetli olduğuna değinerek, "Tarhana hamurunu serdiğimizde yavaş yavaş kuruyacak ve ovması daha kolay olacak. Birden kuruyan tarhana, içini çok kurutmadan uzun ömürlü olmaz. Sağlığımız elverdiği sürece tarhana yapmaya, erişte kesmeye, biber ve patlıcan kurutmalarına devam ederiz. Kışın da çoluk çocuğumuzla birlikte yeriz. Biz Beypazarı kadınları olarak, ananevi geleneklerimizden vazgeçemeyiz. Kilerimizde ya da ambarımızda kışlık yiyeceklerimizin olması gerekir. Ben 83 yaşındayım ve bu işleri yapmazsam huzursuz olurum," dedi.

Münevver Çiftci, bu aylarda bağda bahçede yetişen ürünlerin değerlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, sağlıklı ve doğal bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ