BAŞKAN ÜNAL IŞIK'TAN GAZİEMİR'E TRAFİK RAHATLATACAK PROJE VE KADIN İSTİHDAMI MÜJDESİ

Gaziemir Belediye Başkanı, ilçedeki projeleri ve belediyenin mali durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Ünal Işık'tan Gaziemir'e Trafik Rahatlatacak Proje ve Kadın İstihdamı Müjdesi

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Ege Basın Yayın Derneği (EGE BAYDER) üyesi gazeteciler Aydan Yalçın, Hüseyin Ergün ve Cevdet Laçinkaya’yı, Gaziemir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Porta Cafe'de ağırladı. Buluşmada Başkan Işık, gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı ve Gaziemir’e yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Porta Cafe Gaziemir İçin Ne Anlam İfade Ediyor?

Porta Cafe'nin uygun fiyatlarıyla Gaziemir halkının bu enflasyon ortamında biraz dışarıda vakit geçirmesi ve keyifli anlar yaşaması için tasarlandığını belirten Başkan Işık, buranın sadece uygun fiyatlı hizmet sunan bir mekan olmadığını, aynı zamanda sosyal bir proje alanı olduğunu vurguladı. “Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’ne ortak olan kadınlarımız burada mutfağımızda üretim yapıyor. Bu sayede hem kaliteli ürünleri ucuza sunuyor hem de kadın istihdamına katkı sağlıyoruz” diyerek bu girişimin önemine dikkat çekti.

Belediye Başkan Adaylık Süreci Nasıl Gelişti?

“Aday adaylığı sürecinin sonuna doğru başvurmaya karar verdim, ailem sürekli yanımdaydı ve destekçim oldular. Adaylığım açıklandığı gün evde yalnızca ailemle birlikteydim. Telefon geldi ve ‘hayırlı olsun, adaysın’ dediler. Yine de televizyonda altyazı olarak adaylığımı görmeden bir şey yapmadık. Sonrasında direkt yattım, sabah çok erken kalktım, doğruca İzban istasyonuna gittim. İşe giden vatandaşlarla konuşmaya başladım, tepkiler o kadar güzeldi ki ‘o an anladım biz bu seçimi kazandık’" dedi.

Belediyenin Borç Durumu Üzerine

“Oldukça borçlu bir belediye devraldınız. Bu dönemde birçok sorunla boğuşuyorsunuz. Belediye başkanı olduğunuz için hiç pişmanlık duydunuz mu?” sorusu üzerine Başkan Ünal Işık, hiç pişman olmadığını söyledi. "Bu dönemde birçok belediye gibi bizim de borçlarımız var. Bu nedenle daha fazla mesai harcamak zorundayım" dedi. Yoğun tempoya rağmen Gaziemir’e hizmet etmekten pişman olmadığını ifade eden Başkan Işık, belediye başkanı olduktan sonra torununa eskisi kadar zaman ayıramadığını belirterek, "Onunla doyasıya zaman geçirmeyi çok özledim" diyerek duygularını paylaştı.

Gaziemir Nasıl Bir İlçe?

Gaziemir’in belediye başkanları için zor bir ilçe olduğunu belirten Başkan Işık, “Gaziemir çok zor bir yer. Halkının eğitim seviyesi yüksek, oldukça bilinçli ve siyasete ilgi duyan bir halk var. Böyle bir yerde başkanlık yapmak elbette zor, ama bu zorluktan keyif alıyorum. Halkın bu kadar politik ve sorgulayıcı olması beni daha çok çalışmaya teşvik ediyor” dedi.

Gaziemir Meclisi'ndeki Tartışmalar

Mecliste artık eskisi kadar tartışma olmadığını da belirten Işık, meclis üyelerinin alınan kararları sorgulamalarını ve eleştirmelerini beklediğini ifade etti. “Ben de meclis üyeliğim döneminde uygun görmediğim kararlara itiraz ederdim. Bu yüzden kendi dönemimde de meclis üyelerinin kararları sorgulamalarını, eleştirmelerini beklerim. Alınacak kararlar konusunda dayatmacı olmam. Bu nedenle Gaziemir meclisinde eski tartışmaların çok yaşanmadığını söyleyebilirim” dedi.

Rakiplerini Siyasetin Dışına İtmiyor

Bazı başkanların rakiplerini siyasetin dışına itmeye çalıştığı, ancak kendisinin aday adaylığı döneminde rakibi olan bir ismi Gaziemir Belediyesi’nde önemli bir göreve getirdiği hatırlatılması üzerine Başkan Işık, “Ben kim bana rakip olmuş ya da kim bana rakip olabilir diye bakmam. Görev vereceksem, o işi en iyi yapanı görevlendirmek isterim. Liyakat en önemli konudur. Ben de işini iyi yapacak kim varsa kişisel hırslarla değil, bu işi yapar mı ona bakarım. Ayrıca beş yıllık görev sürem sonunda belki bir daha belediye başkanı olmak istemeyeceğim ya da Gaziemir halkı beni bir daha başkan olarak görmek istemeyecek. Partim belki beni bir daha aday göstermeyecek. O halde neden benden sonra bu görevi yürütebilecek insanların önünü keseyim? Ben siyasette her zaman bu anlayışa karşı çıktım” dedi.

"Satın Alma, Sahiplen" Kampanyası

Sokaktaki hayvan dostları için "Satın Alma, Sahiplen" kampanyası başlattıklarını duyuran Işık, Gaziemirlileri, belediyenin veterinerlik biriminden kontrolleri yapılmış, aşılanmış ve kısırlaştırılmış patili dostları sahiplenmeye davet etti. "Bu konuda çevremi de sıkça teşvik ediyorum" diyerek hayvanların sahiplendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Fuar İzmir'in Gaziemir’e Katkısı

Fuar İzmir'in Gaziemir’e katkı sağlayıp sağlamadığı sorulduğunda, büyük katkı sağladığını söyleyen Işık, “Açıldığı günden beri ilçedeki oteller tam dolulukla çalışıyor. Misafirlerimizi Gaziemir'in esnaf lokantalarında ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Eskiden gelen misafirler Kordon'da ağırlanmayı beklerdi, ama ben onları Gaziemir’de lezzetli yemekler yiyebilecekleri esnaf lokantalarına götürüyorum. Gaziemir’den dışarıya çıkmaya gerek yok. Burada işini çok iyi yapan esnaflarımız var. Misafirlerimizi daha lezzetli yemek yiyebilecekleri, daha mutlu olabilecekleri mekanlarda ağırlamayı tercih ediyorum” dedi.

Gaziemir Trafiği Rahatlayacak

Son olarak, Gaziemir trafiğinin rahatlayacağı müjdesini veren Başkan Işık, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırladıkları ulaşım projesiyle Gaziemir trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını belirtti.

İZMİR (UHA) - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ