BAŞKAN AHMET ÖKÜZCÜOĞLU, ALAŞEHİR’DE İZMİR'DE YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

Başkan Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir’de düzenlenen buluşmada, İzmir’de yaşayan Alaşehirlilerle bir araya geldi. Toplantıda, Alaşehir’in tarihi yapılarını turizme kazandırma projelerini tanıttı.

Başkan Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir’de İzmir'de Yaşayan Hemşehrileriyle Buluştu

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İzmir’de yaşayan hemşehrileriyle bir araya gelmek üzere Karşıyaka Parkı’nda özel bir buluşma düzenledi. Öküzcüoğlu, buluşmaya sürpriz yaparak Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile birlikte katıldı.

Başkan Öküzcüoğlu, Yeşilyurt Üzüm Festivali’nin gerçekleştiği günlerde, İzmir’den kalkıp gelen hemşehrilerine teşekkür ederken, onları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öküzcüoğlu, önümüzdeki dönemde şehir dışında yaşayan daha çok Alaşehirli’yi, daha çok İzmirli’yi ve hatta Türkiye’nin her şehrinden daha fazla insanı Alaşehir’de ağırlamak istediklerini belirtti. Alaşehir’in tarihi zenginliklerine dikkat çekerek, şehirdeki tarihi yapıları restore ederek Alaşehir’i bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Alakent Evi ve Kurşunlu Han gibi önemli yapılar üzerinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını hızla tamamlayarak birçok yapıyı turizme kazandıracaklarını ifade etti.

Alaşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (ALADER) Başkanı Adem Karcı, festival dönemindeki yoğunluğuna rağmen zaman ayırarak kendilerini ziyaret eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’na teşekkür etti. Karcı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Alaşehirli olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Karcı, son 5 yılda Ahmet Başkan’ın öncülüğünde yapılan yatırımlarla Alaşehir’in günden güne geliştiğini, güzelleştiğini ve bölgenin parlayan bir yıldızı haline geldiğini vurguladı. Karcı, Alaşehir’i tanıtmak gibi bir misyon üstlendiklerini ve Ahmet Öküzcüoğlu’nun bu konuda kendilerine büyük destek verdiğini ekledi.

Geçmiş anıların konuşulduğu ve ortak tanıdıkların yâd edildiği etkinlikte, İzmir Gaziantepliler Derneği tarafından Ahmet Öküzcüoğlu’na özel bir tablo hediye edildi. Etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MANİSA (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ