BAKANLIK DESTEKLİYOR: İSTANBUL'A 2500 TAKSİ DAHA EKLENİYOR

İstanbul'un taksi sorunu çözülüyor: 2500 yeni taksi hizmete giriyor. Bakanlık, öneriye olumlu yaklaştı.

Bakanlık Destekliyor: İstanbul'a 2500 Taksi Daha Ekleniyor

İstanbul'da bir kangren haline gelen taksi sorunu nihayet çözülüyor. Defalarca UKOME toplantılarında gündeme gelen yeni taksi önerileri hükümet tarafından reddedilmişti. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamayla bu sefer öneriye destek vereceğini duyurdu. Öneri geçerse, 2500 yeni nesil taksi İstanbul'da hizmete dahil olacak.

İTaksi Nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetkilendirilmiş ve sisteme kaydedilmiş araçlar için, akıllı telefonlar üzerinden yolcuların sorgulama ve çağrı yapabilecekleri uygulamada, İBB bünyesinde görevli çağrı hizmetleri görevlileri tarafından hızlı ve etkin bir şekilde cevap verilebilecek. Ayrıca, kullanıcılar kendi tercihlerine göre en uygun güzergâh alternatiflerini seçebilecekler.

Araç takip hizmetlerini kullanan sisteme kayıtlı araçların uzaktan izlenebilmesi ve bunlardan çağrı kapsamında olanların yolcuya yönlendirilmesi sağlanabilecek.

Uygulama üzerinden en yakın taksi yolcuya yönlendirilecek ve böylece sürücünün trafikte boşa dolaşması ve yakıt harcamalarının önüne geçilecek.

İSTANBUL (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ