ADANA’DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI: İL MÜFTÜSÜ TAŞCI’DAN VALİ ZİYARETİ

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, ilçe müftüleriyle birlikte Vali Yavuz Selim Köşger’i Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ziyaret ederek anlamlı bir buluşmaya imza attı.

Adana’da Mevlid-i Nebi Haftası: İl Müftüsü Taşcı’dan Vali Ziyareti

Vali Yavuz Selim Köşger, Müftü Mehmet Taşcı ve ilçe müftülerini makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mevlid-i Nebi Haftası'nın İslam dünyası ve insanlık için taşıdığı derin anlam üzerinde durdu. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatının, insanlık için bir rehber niteliği taşıdığını ifade eden Vali Köşger, O’nun adalet, merhamet, sabır ve hoşgörü örneği olan yaşamının yüzyıllardır insanlığa ışık tuttuğunu belirtti. Ayrıca, Peygamber Efendimizin mükemmel ahlakının, toplumsal huzur ve barışın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, Hz. Muhammed’in evrensel ahlaki değerlerinin her dönemde insanlığa yol gösterdiğini ifade etti.

Mevlid-i Nebi Haftası’nın Anlamı ve Önemi

Vali Köşger, Mevlid-i Nebi Haftası'nın, sadece Peygamberimizin doğumunu anmanın ötesinde, O'nun hayatını ve ahlaki ilkelerini derinlemesine düşünmek ve bunları hayatımıza rehber edinmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Köşger, bu haftanın, başta milletimiz olmak üzere tüm İslam âlemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. Ayrıca, Peygamberimizin bizlere bıraktığı güzel ahlak, iyilik, yardımlaşma ve dayanışma miraslarının toplumsal huzurumuzun anahtarı olduğunu ifade etti.

Mevlid-i Nebi Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinlikler

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, ziyaret sırasında Vali Köşger’e Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle gerçekleştirilecek programlarda, Peygamber Efendimizin hayatı, öğretileri ve ahlaki prensipleri üzerinde durulacak. Konferanslar, sohbetler, paneller ve dini etkinliklerle toplumun her kesimine hitap edilecek. Müftü Taşcı, bu özel haftada, insanların Peygamberimizin yaşamından dersler çıkararak, onun ahlakını örnek almasının toplumda barış, huzur ve kardeşliği pekiştireceğini dile getirdi.

Ziyaret, Mevlid-i Nebi Haftası’nın anlam ve önemi üzerinde yapılan sohbetlerle sona erdi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ