RİZE’NİN YÖRESEL LEZZETLERİ 4. GASTRORİZE FESTİVALİ’NDE TANITILIYOR: COĞRAFİ İŞARETLİ 17 ÜRÜN GÖZ DOLDURUYOR

Rize’de “Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele” sloganıyla gerçekleştirilen 4. GastroRize Festivali, 118 yöresel lezzet ve 17 coğrafi işaretli ürünün tanıtıldığı coşkulu bir atmosferde başladı. Festival, Rize mutfağını ulusal ve uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyor.

Rize’nin Yöresel Lezzetleri 4. GastroRize Festivali’nde Tanıtılıyor: Coğrafi İşaretli 17 Ürün Göz Dolduruyor

Rize’nin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 4. GastroRize Festivali, “Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele” sloganıyla coşkulu bir atmosferde başladı. Üç gün sürecek olan festival, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile start aldı.

Kortej yürüyüşü öncesinde konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, gastronominin şehirler için önemli bir turizm alanı haline geldiğini belirterek, "Gastronomi, artık şehirlerin kendilerini tanıttıkları ve farklılık yarattıkları bir turizm alanı, bir lezzet dünyası haline gelmiştir. Biz de bu alanda öncü olarak, festivalin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Onuncu ve yirminci festivallerde, Rize mutfağı ülke genelinde kendinden söz ettiren bir marka haline gelecektir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle belediyemize teşekkür ediyorum. İlçe stantlarını ziyaret edeceğiz ve el emeği göz nuru güzel lezzetlerini paylaşan herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Rize’nin 17 Coğrafi İşaretli Ürünü Var

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise konuşmasında, Karadeniz’in zengin yemek kültürünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı. "Rize, endemik bitki türleri açısından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri. Bu coğrafya sadece bitki örtüsü ve iklimiyle değil, insan karakteri ve damak tadı üzerinde de derin etkiler yaratıyor. Biraz sonra gezeceğimiz sergide 118 çeşit yemek tanıtılacak. Bu sayı, pek çok gastronomi festivali düzenleyen şehirlerden çok daha yüksek. Şu anda 17 coğrafi işaretli ürünümüz var ve bu başarı gelecekte daha da artacak. Hedefimiz, bu ürünlerin uluslararası arenada tanıtılmasıyla Rize’nin gastronomisinin dünya çapında tanınmasıdır. Hayalimizdeki vizyonla, onuncu veya yirminci festivallerde, Rize yemeklerinin Türkiye’nin farklı şehirlerinde 'Karadeniz Mutfağı' olarak tanınacağını düşünüyoruz." dedi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ