ANKARA’DA GERÇEKLEŞEN MOBİLYA TASARIM YARIŞMASINDA ÖDÜL SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2008'den beri düzenlenen Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda bu yıl 972 başvuru arasından 37 tasarım ödüle layık görüldü.

Ankara’da Gerçekleşen Mobilya Tasarım Yarışmasında Ödül Sahipleri Belli Oldu

15. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, 25 Eylül 2024 günü saat 10:30'da başladı. Aynı gün saat 16:00'da kapanış programı ve ödül töreni, Ankara'da Cer Modern'de gerçekleştirildi.

Bu organizasyon, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı ve tasarımın sektördeki önemini ortaya koymayı amaç edinmiş olup, 2008 yılından beri düzenlenmektedir.

Organizasyonun kapanış programına kadar söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam eden etkinlik, ödül töreninin başlangıcında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kısa tanıtım filmi gösteriminden sonra konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Jüri Başkanı Prof. Dr. Önder Küçükerman, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye, dünyanın en büyük 10 mobilya ihracatçısı arasında yer alıyor. Bu yıl yarışmaya 972 başvuru oldu ve 252 tasarım 2. aşamaya geçti. Bunlardan 37'si ödüle layık görüldü. Yıllardan beri kolay olmayan işler yapıldı. 15 yıl boyunca tasarım alanındaki çalışmalara ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederim.

Bu yarışmayla ne amaçladığımızı ifade etmek gerekirse, dünya pazarına girmek istiyorsanız göze hoş gelen, hafif ve taşınabilir ürünler ihraç etmek zorundasınız. Küresel pazarda varsanız varsınızdır, yoksanız yoksunuzdur. Üniversiteleri bu sürece dahil ettik ve tasarım konusunu ortaöğretimde de gündeme aldık.

Bazı gençlerimizin tasarım yaratıcılığında çevreden etkilendiğini gözlemledik. Bu nedenle özgün olmayan tasarımları eledik. Bizim için birincil önemli olan, göze hoş gelen mobilya tasarımıdır. İkincisi ise tasarımın özgün olmasıdır. Gençlere daima söylüyoruz; hafif olması ve ihracat potansiyeli taşıması önemlidir."

Yapılan konuşmaların ardından ödüle layık görülenlere ödülleri takdim edilerek tören sona erdi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ