SULTANBEYLİ’DE OKULLARA 15 YENİ SPOR SAHASI KAZANDIRILDI

Sultanbeyli Belediyesi gençler için yatırımlarını sürdürüyor, gençleri merkeze alan projeleri hayata geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile ilçeye kazandırılan 15 yeni spor sahasının ilki, Fuat Sezgin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açıldı.

Sultanbeyli’de Okullara 15 Yeni Spor Sahası Kazandırıldı

Sultanbeyli’de yeni spor sahaları, gençlerin sağlıklı yaşam sürmeleri ve spor yapma imkânı bulmaları için atılan önemli bir adım olarak okullara kazandırıldı. Sultanbeyli Belediyesi, gençlerin spor alanında gelişimlerini destekleme amacıyla yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Sultanbeyli Belediyesi; Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile öğrencilerin spor yapabilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri 15 yeni Spor Sahasını ilçeye kazandırdı. Bu alanlardan ilki olan Fuat Sezgin Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Spor Alanı, gerçekleşen açılış programıyla gençlerin hizmetine girdi.

Açılış programında, hayata geçirilen projenin gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Yeni Spor Sahalarıyla gençlerimizin spor yapma alışkanlığını edinmekle birlikte; takım ruhu ve disiplini öğrenmelerini hedefliyoruz. ‘15 Mahalleye 15 Spor Sahası’ projesiyle gerçekleştirdiğimiz Spor Sahalarımızı siz kıymetli ve başarılı gençlerimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin sağlıklı bir yaşam şekline sahip olabilmesi için çalışma arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerin spora erişiminizi kolaylaştırmak için spor alanları üzerine çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Fuat Sezgin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz çok güzel üniversiteler kazanarak bizleri çok mutlu etti. Kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyor ve eğitimin her alanında kendilerine ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Okullarımızın başarısı beni çok heyecanlandırıyor. Tüm kurumlarımızla okullarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnanıyorum ki okullarımızda bilim insanları, sporcular, edebiyatçılar, sanatçılar yetişecek. Çok amaçlı spor alanımız gençlerimize hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, eğitime yapılan her türlü yatırımın önemine dikkat çekerek, “Tüm alanlardaki eğitim kalitemizi artırmak adına çalışmalarımızı her geçen gün artırıyor sizlere çok daha güzel bir yaşam standardı sunabilmek için gayret ediyoruz. ‘Eğitim ekip işidir.’ diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi adıma çok heyecanlıyım. Bu yıl ilk defa mezun veren okulumuzun öğrencileri de aramızda. Buradan mezun olup güzel fakülteler kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu çok amaçlı spor sahalarımızın açılmasına vesile olan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından farklı alanlarda üniversiteler kazanan öğrenciler sahneye çıkarılarak tebrik edildi. Program açılışı gerçekleştirilen spor alanlarında, gençlerle birlikte yapılan spor aktiviteleriyle sona erdi.

İSTANBUL (UHA) - İLYAS BAĞATUR

BELEDİYELER

EKONOMİ