SANCAKTEPE’DE CUMHURİYET KOŞUSU: SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE 101. YIL KUTLAMASI

Cumhuriyetin 101. yılına özel olarak düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, 29 Ekim Salı günü Sancaktepe’de gerçekleşecek.

Sancaktepe’de Cumhuriyet Koşusu: Sporun Birleştirici Gücüyle 101. Yıl Kutlaması

Sancaktepe Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümü vesilesiyle 29 Ekim günü Sancaktepe’de gerçekleştirilecek. Her yaştan katılımcıyı buluşturmayı hedefleyen etkinlik, sporun birleştirici gücünü ön plana çıkararak coşkulu bir kutlama atmosferi sunacak.

“Spor Kenti Sancaktepe” Vizyonu ile Cumhuriyet Bayramı’nı Kutlayacaklar

Sporun her dalına verdiği önemle dikkat çeken Sancaktepe Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl 10 kilometrelik bir Cumhuriyet Koşusu ile taçlandırıyor. Uluslararası Cumhuriyet ve Halk Koşusu olarak düzenlenen etkinlikte, yerli ve yabancı birçok sporcu yanı sıra her yaştan sporseverler de yarışma heyecanına ortak olacak. Koşu, 3 kilometrelik halk koşusu ve 10 kilometrelik yarışma koşusu olmak üzere iki ana kategoride, Atletizm Federasyonu ve IAAF yarış kurallarına uygun olarak gerçekleşecek.

Binlerce Sporcu Cumhuriyet İçin Koşacak

29 Ekim 2024 Salı günü saat 10:00’da başlayacak olan koşu, Sancaktepe Belediye Başkanlığı binası önünden start alacak ve yaklaşık 11:30’da sona erecek. Genç kategorilerde kadınlarda 16-65 yaş ve üzeri, erkeklerde ise 16-70 yaş ve üzeri katılımcılar koşuda yer alabilecek. Sağlık durumları uygun olan lisanslı veya lisanssız tüm katılımcılar yarışa dahil olabilecek.

Başarıya Ödüller

Yarışmanın sonunda, 10 kilometrelik koşuda ilk 10’a giren sporculara ödüller dağıtılacak. İlk üç dereceye girenlere birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ödül verilecek. Ayrıca yaş gruplarına göre ilk üçe giren sporculara kupa, madalya ve 5.000 TL, 3.000 TL ve 2.000 TL olmak üzere ek ödüller takdim edilecek.

Parkur ve Güzergah

Koşu, Sancaktepe Belediyesi önünde Enderun Caddesi’nden başlayarak sırasıyla Sevenler Caddesi, Lale Caddesi, Osmangazi Caddesi, Atatürk Caddesi, Necip Fazıl Caddesi, Alpaslan Caddesi, Ebubekir Caddesi ve tekrar Sevenler Caddesi üzerinden dönerek başladığı nokta olan Enderun Caddesi’nde sona erecek. Yarış boyunca güvenlik ve sağlık tedbirleri de titizlikle alınmış durumda.

Etkinlik Bilgileri:

  • Tarih: 29 Ekim 2024 Salı
  • Başlangıç Saati: 10:00 (Katılımcıların 9:15’te alanda hazır olmaları rica olunur)
  • Yer: Sancaktepe Belediyesi Hizmet Binası önü

Her yaştan vatandaşımızın bir araya gelerek Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayacağı bu etkinlik için hazırlıklar tamamlandı. Yarışmanın görselleri ve etkinlik detayları, katılımcıların ilgisine sunulmuş durumda.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ