ADIYAMAN YENİ BİR SPOR BRANŞI İLE TANIŞIYOR

Türkiye Ragbi Federasyonu ile Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 10-16 yaş arası çocuklar için başlatılan Pass İt Back Projesi kapsamında Tag Ragbi branşı için Adıyaman'da ikamet eden 16 gence antrenör eğitimi verildi.

ADIYAMAN YENİ BİR SPOR BRANŞI İLE TANIŞIYOR

Konteyner kentlerde yaşayan depremzede gençler için hayata geçirilen özel bir projede, Tag Ragbi eğitimi başlatıldı. Türkiye Ragbi Federasyonu'nun da desteklediği bu eğitimler, gençlerin gelişimine katkıda bulunuyor.

16-17 Eylül 2023 tarihlerinde Yeni Mahalle Spor Salonunda gerçekleştirilen Tag Ragbi Turnuvası'na 200 gencin katılım gösterdiği belirtildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, turnuvada gençlerin aldıkları eğitimlerin meyvesini sahada gösterdiklerini ifade etti.

Turnuva sonucunda, U-13 ve U-16 kategorilerinde mücadele eden takımlara ve sporculara ödülleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri tarafından verildi.

Kupa töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;

"İlimizde yaşanan elim felaket sonrasında hep beraber yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Sporun birleştirici gücü bu anlamda bizler için çok önemli bir etken. Türkiye Ragbi Federasyonunun bu değerli girişimleri hem deprem sonrası yaraların silinmesine hem de  ilimizde yeni bir spor branşının temellerinin atılmasına sebep oldu. Tag Ragbi için antrenör eğitimi alan 16 genç antrenörümüz sayesinde çok kısa bir sürede kız erkek 200 gencimizin bu sporu benimsemesi, gençlerimizin bu turnuvadaki heyecanı bizlere umut olmaya başladı. Turnuvada kıyasıya mücadele eden tüm gençlerimizi canı gönülden kutluyorum. Projenin ilimizde uygulanması, eğitimler sebebiyle Türkiye Ragbi Federasyonuna, Milli Takım Sporcularımıza ve antrenörlerimize şükranlarımı sunuyor Ragbi’nin Adıyaman iline şimdiden hayırlı olmasını diliyorum"

dedi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ