ADANA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİNE YOĞUN İLGİ

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen projeler ve etkinlikler, gençlerden büyük ilgi görüyor. Spor okulları, yüzme projeleri ve ulusal kamplarla gençler, yaz tatillerini dolu dolu geçiriyor.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Faaliyetlerine Yoğun İlgi

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gençlerin spor yapma alışkanlıklarını geliştirmek için birçok proje ve etkinlik düzenliyor. Ağustos ayında gençlik merkezleri tarafından 3.643 faaliyet gerçekleştirilirken, bu etkinliklerden 1.350 genç faydalandı. Günden güne artan gençlik merkezi üye sayısına ağustos ayında 978 yeni üye eklendi ve toplam üye sayısı 82.048'e ulaştı.

Gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri ve sporla tanışmaları için açılan spor okullarına 9.933 genç katıldı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilk kez uyguladığı "Gençlik Merkezi Yaz Okulu" programından temmuz ve ağustos aylarında 2.250 kişi yararlandı.

Yaz boyunca düzenlenen ulusal kamplarda toplam 864 genç doğa ve denizle buluştu, sadece ağustos ayında bu kamplardan 224 kişi faydalandı. Medeniyet, Tarih ve Kültür Kampı kapsamında düzenlenen Çanakkale kampına ise ağustos ayında 114 genç katıldı.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile Adana'da çocuklara yüzme öğretiliyor. Ağustos ayında, portatif ve yarı olimpik yüzme havuzlarında 3.933 çocuk yüzme eğitimi aldı.

Ayrıca, "5x5 Sokaklar Bizim Futbol Gençlik Kupası" projesiyle Adanalı gençler hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kıyasıya mücadele etti. Mahalle futbolu şeklinde gerçekleştirilen bu turnuva, gençlerin aralarındaki iletişimi güçlendirmeyi ve spor alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Son olarak, "2024 Hareketlilik Yılı Spor Etkinlikleri" kapsamında Real M1 Tepe AVM'de ailelere ve çocuklara yönelik spor etkinlikleri düzenlenirken, "7'den 70'e Herkes İçin Spor Etkinliği" kapsamında ise atletizm tesislerinde vatandaşlara sabah ve akşam saatlerinde rekreatif egzersizler yaptırıldı.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ