EJDER AÇIKKAPI: ELAZIĞ’IN ADALET KALESİ YENİ PROJELERLE DAHA DA GÜÇLENECEK

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, AK Parti iktidarlarındaki süreçte Elazığ’a farklı alanlarda toplam 137 milyar 242 milyon TL’lik yatırım ve destek yapıldığını belirtti. Bu yatırımların, şehrin her alanda kalkınmasını hedefleyen projelerle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Açıkkapı, Elazığ’ın adalet hizmetlerine yönelik yapılan yatırımların ise bu sürecin en önemli ayaklarından biri olduğunun altını çizdi. Son 21 yılda Elazığ’a adalet hizmetleri için yapılan 4 milyar 595 milyon TL’lik yatırım, şehrin adalet altyapısını güçlendirip, modernize edilmesini hedefliyor.

Ejder Açıkkapı: Elazığ’ın Adalet Kalesi Yeni Projelerle Daha da Güçlenecek

Açıkkapı, bölgenin parlayan yıldızı Elazığ’ın köklü mazisinin güçlü bir adalet sistemiyle taçlandırıldığını belirterek, AK Parti iktidarında hayata geçirilen bu yatırımların şehrin adalet altyapısına büyük bir hayat verdiğini vurguladı.

Açıkkapı açıklamasında şunları ifade etti:

“Elazığ’da adalet hizmetlerine yönelik olarak attığımız adımlar, sadece rakamlardan ibaret değil; şehrimizin kalbine kazınan eserlerle de kendini gösteriyor. Elazığ’da bugün 128 hakim ve savcı, 593 adli personel ile güçlü bir adalet sistemi kurulmuş durumda. Bu sistem, AK Parti’nin adalet anlayışını ete kemiğe büründürmektedir. Adalet hizmetlerini sağlıklı bir şekilde yürüten personelimizin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla 83 lojman inşa ettik. Ayrıca, dijital dönüşüm projemiz olan UYAP sayesinde, adalet hizmetlerini dijital çağın gereklerine uygun hale getirdik ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere her aşamada kolayca erişebilmesini sağladık. Bu kapsamda, 2002-2023 yılları arasında Elazığ merkez ve ilçelerine 8 milyon 845 bin 857 TL’lik UYAP yatırımı gerçekleştirdik.”

Açıkkapı, Elazığ Adalet Sarayı’nın sadece bir bina olmadığını, hukukun ve güvenin simgesi olarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirterek, “Bu saray, Elazığ’daki adaletin, cumhurun kapısına getirildiğinin en somut göstergesidir. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir adalet sistemi kurduk ve Elazığ, bu sistemin öncülerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu yatırımların meyvelerini, gelecek nesiller de yiyecek.” dedi.

Açıkkapı, Elazığ’da adalet hizmetlerine yönelik tamamlanan ve devam eden projeler hakkında da bilgi verdi:
- "Merkez Adalet Binası,
- ⁠Merkez Ceza İnfaz Kurumu,

- ⁠Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve
- ⁠Merkez Ceza İnfaz Kurumu (E Tipi Spor Kompleksi) gibi projeleri tamamlayarak şehrimize kazandırdık.     Devam eden projeler arasında ise;
- ⁠Elazığ Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu,
- ⁠Kovancılar Adalet Binası,
- ⁠Palu Adalet Binası,
- ⁠Elazığ Lojman Binası ve
- ⁠Sivrice Ceza İnfaz Kurumları Onarımı ve Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Yenilenmesi yer alıyor. Elazığ’ın adalet kalesi, bu projelerle daha da güçlenecek inşallah.Adaletin, ‘mülkün temeli’ olduğu bilinciyle hareket ederek, Elazığ’a hizmet etmekten gurur duyuyoruz."

Elazığ’da sadece adalet alanında değil, aynı zamanda turizm, sağlık, eğitim, ticaret ve sanayi gibi pek çok farklı alanda da yatırımların sürdüğünü, yeni yatırımlar için de girişimlerine devam ettiklerinin altını çizen Açıkkapı, “Elazığ’ın her anlamda kalkınmasını sağlamak ve vatandaşlarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.Bu yatırımların meyvelerini, gelecek nesiller de toplayacak. Küçümseyenler, hor görenlere diyecek sözümüz yok. Elazığ’ı küçümsemek, Elazığ’a yapılan yatırımları hor görmek kimsenin haddine değil. Milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Her zaman vurguladığımız gibi şehirlerin azizi Elazığ’ımız sadece bölgemizin değil;  Türkiye’nin , Türkiye yüzyılının göz bebeği, parlayan yıldızı olacak!” dedi.

ELAZIĞ (UHA) - ÜMİT ALBAYRAK

BELEDİYELER

EKONOMİ