CHP’DEN 81 İLDE EŞ ZAMANLI DESTEK: "GÜLŞAH DURBAY’IN YANINDAYIZ"

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yapılan iftiralar üzerine CHP 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak, Durbay’ın yanında olduklarını vurguladı.

CHP’den 81 İlde Eş Zamanlı Destek:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a atılan çirkin iftiralarla ilgili olarak 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Gerçek dışı ve iftira niteliği taşıyan ifadeler kınandı. Manisa'daki açıklamada konuşan İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanbroğlu, Gülşah Durbay’a yönelik yapılan bu saldırıların karşısında olduklarını belirterek, "Gülşah Durbay’ın yanındayız" dedi.

81 İlde Eş Zamanlı Düzenlenen Basın Açıklaması

Basın açıklamasında, CHP’nin 81 il örgütü, Gülşah Durbay’ın cumhuriyet değerlerini savunan, gençlik kollarından yetişmiş bir yol arkadaşı olduğunu vurguladı. Durbay’ın parti için yaptığı fedakarlıklardan bahsedilen açıklamada, genç yaşta Şehzadeler Belediye Başkanı seçilmesinin başarısına dikkat çekildi. Durbay’ın, kadınların siyasette ve iş hayatında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inandığı ve bu mücadeleyi sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından kadına yönelik şiddetin arttığı ve bunun hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha görünür hale geldiği ifade edildi. Gülşah Durbay’a atılan iftiraların da bu kapsamda bir psikolojik şiddet olduğu vurgulandı.

Zor Bir Süreçte İnsanlık Dışı Saldırı

Gülşah Durbay’ın son dönemde zor bir hastalıkla mücadele ettiğini belirten CHP, bu süreçte maruz kaldığı iftiraları insanlık dışı bir saldırı olarak nitelendirdi ve kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Durbay’ın görevine kararlılıkla devam ettiği vurgulanırken, CHP örgütlerinin de onun yanında olduğu ifade edildi.

CHP'nin İktidar Mücadelesi

CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Özgür Özel liderliğinde 47 yıl aradan sonra Türkiye’nin birinci partisi olduğu hatırlatılarak, partinin omuzlarındaki sorumluluğun farkında olduğu belirtildi. Açıklamada, CHP örgütlerinin ahlaksızca saldırılara karşı en sert ve net tavrı gösterecekleri vurgulandı. Ayrıca CHP, hiçbir güç tarafından yolundan çevrilemeyeceğini ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın sarsılmaz iradesi ile Türkiye’yi içinde bulunduğu buhrandan kurtaracağına olan inancını yineledi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ