BAŞKAN AŞKAR: YENİ YASA YAZMAK İKTİDAR VE MUHALEFETİN KALEMİ DEĞİL!

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Michael James Aşkar, iktidarın anayasa değişikliği teklifine sert tepki gösterdi.

BAŞKAN AŞKAR: YENİ YASA YAZMAK İKTİDAR VE MUHALEFETİN KALEMİ DEĞİL!

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Michael James Aşkar, iktidarın anayasa değişikliği teklifine sert tepki gösterdi. Halktan olmayan iktidarın, halkı düşünen bir anayasa tasarlayamayacağını belirten Aşkar:" İktidarın kurmak  istediği hegemonya imparatorluğuna hayır diyoruz" dedi.

Kurduğu partiyle siyasi arenada büyük ses getiren Başkan Aşkar, iktidarın anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı’na yeniden götürmek istemesine tepki gösterdi. İktidarın amaç ve gayesinin halkı düşünmek değil kendi hegemonyasını tamamen ilan etmek ve yeni yasayla diktatörlük rejimini resmiyete kavuşturmak olduğunu ifade eden Başkan Aşkar şunları söyledi:" İktidarın hedefi çok açık. Kendi ütopyalarında kurdukları egemenliği, anayasayla sağlayabilmek ve bu sayede hem kendinin hem de yandaşlarının geleceklerini ipotek altına aldırtmak. İktidarın kendi başına aldığı kararlarla dolu, ne idiği belirsiz maddelerden oluşan anayasaya hep birlikte hayır diyoruz. Şayet bir anayasa yapılacaksa, ilk 4 maddesine dokunulmamak şartıyla önce halkın istek ve talepleri dinlenmeli. Ortak bir akılla yerine yeni bir anayasa yazılmalı. 21 yıldır ülke yönetmek ne demek bilmeyen ve yüzlerce yıldır muhalefetten öteye gidemeyen zihniyetlere Türkiye'nin kaderi bırakılmaz. Yeni yasa yazmak iktidarın ve muhalefetin kalemi değil halkın kalemi olmalıdır" dedi.

ANKARA (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ