ZEYDAN KARALAR: "SANAT, TOPLUMLARIN ORTAK DİLİ VE HOŞGÖRÜNÜN TEMELİDİR"

Adana’da 9. Şehir Tiyatroları Festivali'nin açılışında, Başkan Zeydan Karalar sanatın hoşgörüyü pekiştirdiğini belirtti.

Zeydan Karalar:

14 Ekim Pazartesi günü başlayan ve 5 Kasım’da sona erecek olan 9. Şehir Tiyatroları Festivali’nin açılışında, “Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyun sahnelendi. 17 farklı şehir tiyatrosunun etkileyici oyunlarının sergileneceği festivalle Adana, adeta tiyatroya doyacak.

Duayen Sanatçı Zihni Göktay’a Plaket

Çok sayıda sanatsever, tiyatro yazarı, yönetmen ve oyuncunun katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen festivalin açılış törenine, duayen sanatçı Zihni Göktay da onur konuğu olarak katıldı.

Göktay’a tiyatroya yaptığı katkılardan dolayı “Adana’da Olmak Ya Da Olmamak” başlıklı teşekkür plaketi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından takdim edildi.

Emekliyim Ama Çalışmaya Devam Ediyorum

Göktay, “İnsanı insana, insanla anlatan yalansız dolansız montajsız bir sanatın erbabı olmak için 60 senedir çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Adana, tiyatroya değer veren bir şehir olarak tiyatroyu daha da büyütecektir,” dedi.

Adana İnsanını Çok Seviyorum; Mert, Delikanlı ve Hoşgörülü

Adana’nın 5 yıllık stratejik eylem planını “Varsıl, Güvenli ve Keyifli Adana” üzerine inşa ettiklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Adana gibi sanata değer veren, sanatçı yetiştiren bir şehirle ve Adanalı olmakla gurur duyuyorum. Adana insanını çok seviyorum; mert, delikanlı ve hoşgörü sahibi insanlarımızla gurur duyuyoruz,” diye konuştu.

Hoşgörüyü İnşa Eden Sanat, Toplumların Ortak Dilidir

Sanatın toplumların ortak dili olduğuna vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın farklı kültürleri bir arada barındırdığını ve sanatın bu hoşgörü iklimini besleyen en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti. “Sanata verdiği önemden dolayı Adana ile gurur duyuyorum. Adana, hoşgörü, barış, kardeşlik ve Cumhuriyet’in kenti olmaya devam edecek,” dedi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ