SANAT DOLU SERGİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi, Ekim ayında Hatay ve Reyhanlı halkına, Hatay'ın tanınmış sanatçılarını bünyesinde çalıştıran Haas Jewel Mozaik sanat galerisi ile Tayvan Kültür Merkezi'nde birçok sanat ve sanatçılara katkıda bulunmak amacıyla heyecan dolu bir sergi hazırlığı yapıyor.

Sanat Dolu Sergi Tayvan Kültür Merkezi'nde Sanatseverleri Bekliyor

Tayvan Kültür Merkezi bundan önceki aktivitelerinde sinema, resim, müzik, fotoğraf alanının önemli isimlerine merkezlerinde yer vermekle kalmayıp, bunun yanı sıra bir dizi sosyal kültürel etkinliklerle de sanatın nabzını tutan Tayvan Kültür Merkezi, sanatın zenginleştirici, estetik ve büyülü dünyasını sanatseverlerle buluşturmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Bugüne kadar Suriyeli ve Türk ressamlarının eserlerini kendi merkezlerinde gelen konuklara sergileyen, değim yerindeyse resim dünyasının dahi taş çıkaracak pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Tayvan Kültür Merkezi, Sanatlar Merkezi gibi görev yaparak Ekim ayında farklı bir sergi ile sanatseverleri buluşturacak. Hatay’ın dünya çapında tanınmış sanatçılarının yanı sıra birçok sanat eseri de sergide yerini alacak, toplamda 50'den fazla sanat eseri sergilenecek.

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN DUVARLARI, TUVAL OLACAK

Tayvan Kültür Merkezi'nin duvarları, resim sanatına gönül veren 6 ila 80 yaş arası ressam adaylarına tuval olacak. Ressam adayları, "özgür sanat, özgür duvar" sloganıyla tüm taşları küçük atölye çalışmalarıyla yeteneklerini sergileyecekler. Her yaş grubundan çizer yetenekleri sergilenecek.

Merkezin bünyesine kattığı gençleri güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine ücretsiz hazırlayan Çankaya Belediyesi, sergide çizim eğitimi alan öğrencilerin çalışmalarına da yer verecek. Sergi, atölye dışından katılan 12-30 yaş arasındaki tüm çizerlere yeteneklerini gösterme imkanı sunacak. Ayrıca merkezin duvarları özgün sanat galerisi görevini yapacak.

Ayrıca sergide Sanat Atölyesi öğrencilerinin ve genç ressam adaylarının birer tabloya dönüşen eserleri Ekim ayında sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bu vesileyle yeteneklerini de gösterme imkanı bulacaklar. Sergiyi hazırlayan isimler Haas Jewel Haas Mozaik Resim Galerisi'nden Mustafa Karabay, Eylem Gök ve Fatma Dandüş. Resim sergisinde ayrıca Haas koleksiyonunun ve Haas mozaik koleksiyonunun değerli parçalarından oluşan tablo, çanta ve el yapımı değerli taşlardan oluşan aksesuarlar da sergilenecek.

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ