POLONYA SİNEMASININ EN İYİLERİ ANKARA'DA: "POLONYA ŞİMDİ" ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Polonya Ankara Büyükelçiliği’nin ev sahipliği yaptığı "Polonya Şimdi" etkinliğinde, 04-06 Ekim tarihlerinde yeni Polonya filmleri gösterilecek.

Polonya Sinemasının En İyileri Ankara'da:

Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Gezici Festival işbirliği ile düzenlenen "Polonya Şimdi: Yeni Polonya Sineması" etkinliği, 04 Ekim 2024 tarihinde büyük bir gala ile başladı. Gala, Polonya Ankara Büyükelçiliği’nde saat 18:00’de davetlilere verilen kokteyl ile açıldı. Etkinliğe sanatseverler, diplomatik temsilciler ve sinema dünyasından isimler katıldı.

Aynı gün saat 20:00’de, galanın ardından ilk film gösterimi Ankara Kült Kavaklıdere Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış filmi, Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü ve En İyi Müzik ödülüne layık görülen "Aİ EO" oldu. Film, modern dünyada varoluş mücadelesi veren bir eşeğin, EO’nun çilesini anlatan çarpıcı bir hikâyeye odaklanıyor. Bu etkileyici film, toplam 31 ödül kazanmış ve En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday gösterilmiştir.

"Polonya Şimdi: Yeni Polonya Sineması" etkinliği, 05-06 Ekim 2024 tarihlerinde de film gösterimleriyle devam edecek. Bu tarihlerde gösterilecek filmler herkese açık olup, bilet fiyatları 50 TL olarak belirlenmiştir. Film gösterimleri Ankara Tunalı Hilmi Caddesi No: 105 adresinde bulunan Kült Kavaklıdere Kültür Merkezi'nde yapılacaktır.

05 Ekim 2024 Cumartesi Günü:

  • Saat 17:00 – Çatıdaki Kadın
  • Saat 20:00 – Değersiz Bir Hayat

06 Ekim 2024 Pazar Günü:

  • Saat 17:00 – Gölge Adam
  • Saat 20:00 – Köylüler

Bu etkinlik, Polonya sinemasının çağdaş örneklerini izleyiciyle buluşturmayı ve Polonya kültürünü tanıtmayı amaçlamaktadır.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ