İTALYAN RESSAMLARIN ESERLERİ ADIYAMAN’DA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Hikmet Eraslan’ın İtalyan ressamların yağlı boya eserlerinden oluşan koleksiyonu Adıyaman’da sergilenmeye başladı.

İtalyan Ressamların Eserleri Adıyaman’da Sanatseverlerle Buluştu

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonunda yer alan İtalyan ressamların eserleri, Adıyaman’da sergilenmeye başladı. Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen sergi, 30 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonunda yer alan 30 İtalyan ressamın yağlı boya tabloları, Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde sergilenmeye başlandı. Sergi, Adıyaman’ın deprem sonrası toparlanma sürecine sanatsal bir destek sunmayı ve şehrin kültürel faaliyetlerine canlılık kazandırmayı amaçlıyor. Açılış törenine Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Hikmet Eraslan katıldı.

“Bu Dayanışma Adıyaman Halkının Yaralarını Sarmasını Hızlandıracak”

Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Dosso Dossi Holding ailesine teşekkür ederek, “6 Şubat’ta acı yaşayan şehrimizin ruhunu yeniden onarmak için kültüre ve sanata gerçekten ihtiyaç vardı. Bu dayanışma, Adıyaman halkının yaralarını sarmasını hızlandıracak. Eraslan ailesine ve tüm dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“İyilik Bulaşıcıdır”

Tutdere, hayırseverlere çağrıda bulunarak, “İyilik bulaşıcıdır. Eraslan ailesinin bu duyarlılığı herkese örnek olur. Herkesi Adıyaman’a davet ediyoruz. Gelin hep beraber şehrimizi ayağa kaldıralım” diye konuştu.

“Eski Günlere Dönmek İçin Sanatsal Etkinlikler Önemli”

Serginin katkısına vurgu yapan Adıyaman Valisi Osman Varol, “Depremin yarattığı manevi etkileri azaltırken, yaşam alanlarını yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Toplumun psikolojisini eski günlere döndürmek için kültürel ve sanatsal etkinlikler çok önemli. Hikmet Eraslan’ın bu koleksiyonu Adıyaman’a getirmesi büyük bir katkıdır” ifadelerini kullandı.

Ağrı ve Diyarbakır’dan Sonra Adıyaman’da

Serginin bölgedeki sanatsal faaliyetlere canlılık getireceğini belirten Hikmet Eraslan ise, “Bölgenin kalkınması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ağrı ve Diyarbakır’dan sonra Adıyaman’da bu koleksiyonu sergileme kararı aldık. Halkımızın ücretsiz ziyaret edebileceği bu serginin sanatsal faaliyetlere hareketlilik getireceğine inanıyorum” dedi.

30 Ekim’e Kadar Ziyaret Edilebilecek

Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen sergi, 30 Ekim’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ