FİLİZ ÖZTÜRK’ÜN SUMİ-E RESİM SERGİSİ VE ATSUKA YAMAUCHİ PİYANO RESİTALİ ANKARA'DA

Ankara, Türk ve Japon kültürlerinin buluştuğu bir sanat şölenine ev sahipliği yaptı. Filiz Öztürk'ün Sumi-e sergisi ve Atsuka Yamauchi'nin piyano resitaliyle taçlanan gece, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Filiz Öztürk’ün Sumi-e Resim Sergisi ve Atsuka Yamauchi Piyano Resitali Ankara'da

Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü münasebetiyle, Ankara'daki Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde 20 Eylül 2024 günü saat 19:30'da "Filiz Öztürk Sumi-e Resim Sergisi" açılışı ve saat 20:00'de "Piyanist Atsuka Yamauchi" piyano resitali gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, "Türk Japon Diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz bu anlamlı etkinliğe Türk Japon Vakfı Yönetim Kurulu ve çalışanları adına hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Programımızın bu bölümünde Sayın Filiz Öztürk tarafından hazırlanmış çok değerli eserlerden oluşan sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Sanatın evrensel dili aracılığıyla iki kültür arasında köprü kuran Filiz Öztürk'ü tebrik etmek istiyorum," dedi.

Filiz Öztürk’ün Sumi-e tekniğiyle Türk ve Japon kültürünü bir araya getirdiğini belirten Sayan, sanatçının eserlerinin yalnızca görsel bir şölen değil, aynı zamanda kültürel bir diyalog sunduğunu ifade etti. Filiz Öztürk’ün Japonya’da geçirdiği süre boyunca geleneksel Japon sanatıyla kurduğu derin bağı ve Sumi-e tekniğini hayatının bir parçası haline getirdiğini vurguladı.

Ressam Filiz Öztürk, Türk Japon Vakfı'na ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Japonya'da büyük bir tutkuyla başladığı resimlerini Sumi-e resim tekniğiyle sürdürdüğünü dile getirdi. Katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve topluca sergi gezildi. Ardından "Piyanist Atsuka Yamauchi"nin piyano resitaliyle davetliler keyifli bir akşam geçirdi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ