BÜYÜKŞEHİR SANAT GALERİSİ’NDE SEDAT ZEYTİN’DEN ATIK MALZEMELERLE RÖLYEF SERGİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sedat Zeytin’in geri dönüşüm temalı rölyef sergisini açtı.

Büyükşehir Sanat Galerisi’nde Sedat Zeytin’den Atık Malzemelerle Rölyef Sergisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, bu kez sanatseverlerin karşısına 73 yaşındaki emekli sanatçı Sedat Zeytin’in hazırladığı “Atık Malzemelerden Sanata” isimli Rölyef Sergisi ile çıktı.

Rölyef Sergisi’nin açılış törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Soyak, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin sahibi Sedat Zeytin’i tebrik eden Başkan Büyükkılıç, "Her biri birbirinden değerli 106 eser bulunuyor. Geri dönüşümün ve sıfır atığın ne olduğunu adeta bize ders niteliğinde gösteren bu sergi, anlamlı bir ders vererek sanat eseri ortaya koymuş. Rölyef ustası olarak sabırla çalışan Sedat Bey, hem görsel açıdan hem de mesajıyla takdir edilecek bir eser ortaya koymuş. Kendisini kutluyorum,” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirterek, “Bu bizim 13. sergimiz. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizin içerisinde bulunuyoruz,” dedi.

Gastronomi Günleri Başlıyor

Büyükkılıç, ayrıca millet bahçesindeki etkinliklere de değinerek, “Gastronomi Günleri yarın başlıyor. Kayseri’miz, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Bu medeniyetlerin yansımasını yeme-içme kültürüyle göreceğiz. On binlerce insanın katılacağı etkinliklerde şefler görsel şovlar yapacak, ürünlerimizi sergileyecek. 1 tona yakın sucuk döner dağıtılacak. Ayrıca 11-20 Ekim tarihlerinde Kayseri Kitap Fuarı’nda 513 yazar ve 412 yayınevi yer alacak,” diye konuştu.

Sergide Geri Dönüşümün Şaheseri

Büyükkılıç, konuşmaların ardından Sedat Zeytin’e sanatçılar için düzenlenen 13. sergi sertifikasını takdim etti ve basına Kayseri’nin tanıtımına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Serginin açılış kurdelesi kesildikten sonra Başkan Büyükkılıç, eserleri inceleyerek sanatçıdan bilgi aldı. Sedat Zeytin, reklam firmalarının kullandığı PVC levhalardan 3 boyutlu rölyef eserler üreterek, atıkları sanat eserine dönüştürdü. Zeytin, atık malzemelerle Türkiye’de bir benzeri olmayan bu çalışmasını Büyükşehir Sanat Galerisi’nde sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ