TÜRK SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI TOKUR'DAN 'YENİDOĞAN ÇETESİ'NE SERT TEPKİ

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Tokur, 'Yenidoğan Çetesi' hakkında sert açıklamalarda bulunarak hukuk sisteminin en ağır cezaları vermesi gerektiğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Tokur'dan 'Yenidoğan Çetesi'ne Sert Tepki

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, kamuoyunda "Yenidoğan çetesi" olarak bilinen olay hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Tokur, açıklamasında bu vahim olayın tüm Türkiye'de büyük bir infial yarattığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bebekleri katlederek kendilerine rant sağlayan aşağılık bir şebekenin yaptıklarını ve yapmaya cüret ettiklerine tüm Türkiye olarak dehşetle şahit olduk. Ne söylesek bu vampirleşen kan emici çetenin yaptıklarını kınamış olmayız ve hukuk sistemimizin vereceği en ağır ceza bunların hak ettiklerinin çok aşağısında kalır. Bu yaşananlara ilişkin devletimizin gerekeni yapacağından eminiz. İsteğimiz, sağlık sistemimizden çürük elmaların, gözünü para hırsı bürümüş alçakların ayıklanmasıdır.

Burada yapılacak bir diğer önemli iş ise, bir avuç kan emici çetenin yaptıkları nedeniyle devletinin verdiği görevle milletine hizmet etmek için canını ortaya koyan yüz binlerce kahraman sağlık çalışanının fedakarca mücadelesinin karalanmasına izin vermemektir. Mesele her iki anlamda da çok mühimdir. Her iki husus için de sağlık alanındaki tüm bileşenlerin el birliğiyle meseleye odaklanması gerekmektedir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu anlamda gereğini yapmaya hazırız.

Bu vahşeti ortaya çıkararak şikayette bulunan sağlık bürokrasisinden, alçakça tehdit edilmesine rağmen pes etmeyen savcımıza, şebekeyi çökerten emniyet güçlerimize yani fedakar ve cefakar kamu görevlilerimize de gayretleri için var olsunlar diyor, bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz."

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ