SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ TÜRKİYE'DEKİ AKREDİTE HASTANELER ARASINA GİRDİ

SANKO Üniversitesi Hastanesi, TÜSKA tarafından yapılan denetimler sonucunda akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Türkiye'deki Akredite Hastaneler Arasına Girdi

TÜSKA Başkanı Şenel: “SANKO, Türkiye’de 1600 Hastane Arasında Akredite Olan 65 Hastaneden Biri, Bu Önemli Başarı”

Genel Müdür Dr. Kileci: “Bugün Geldiğimiz Nokta İnancımızın ve Heyecanımızın Bir Sonucudur”

SANKO Üniversitesi Hastanesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na (TÜSEB) bağlı Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından akredite edilerek Akreditasyon Belgesi aldı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda, TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel’in katılımıyla belge takdim töreni yapıldı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, konuşmasında, “Yoğun ve büyük çaba sonunda hastanemizin akredite olmasının gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Bölümlerinin de akredite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, “Tıp Fakültemiz de akreditasyon çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite olarak akreditasyon hazırlıklarına başladık. Başarılarımızı belgelendirmeye devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel

TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, “SANKO Üniversitesi Hastanesi, Türkiye’de 1600 hastane arasında akredite olan 65 hastaneden biri oldu. Bu başarı, uzun bir sürece yayılan ve yoğun çalışma gerektiren bir emeğin karşılığıdır” dedi.

Akreditasyonu öncü bir yaklaşım olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Çizmeci, “SANKO Üniversitesi’nin sağlık alanında eğitim vermesi TÜSKA açısından ayrıca önemli. Akreditasyon alan kurumlarda mezun öğrenciler, çalışan hekimler ve uzmanlık yapanlar, gittikleri yerlere bu sistemi taşıyorlar. Farkındalıkları artıyor. Sağlık temalı bir üniversitenin bu konuda liderlik yapmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

SANKO Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Bölümlerinin çok yetkin kuruluşlardan akreditasyon almasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çizmeci, “Akreditasyon bir ekosistemdir. Bu farkındalık ve bilincin oluşması, böyle yetkin kurumlardan alınan akreditasyon ile sağlık hizmetlerindeki akreditasyonu da beraberinde getiriyor” dedi.

Ayrıca, Üniversite Araştırma Laboratuvarı’nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına da değinen Prof. Dr. Şenel, “Bu başarılarınız göz dolduruyor. Her konuda farkındalığınız olduğunu görüyoruz. Tebrik ediyorum” dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, “Bugün geldiğimiz nokta inancımızın ve heyecanımızın bir sonucudur” dedi ve ekledi: “Kalite sürekli gelişim, iyileşme ve yeniliğe odaklı bir yolculuktur. Bu yolculukta ufkunuz ne kadar geniş, donanımınız ne kadar güçlü ve ekip arkadaşlarınız ne kadar inançlıysa o kadar ilerlersiniz.”

Dr. Kileci, kurumun kalite ve güvenlik standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesi sürecinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu belgeyi alarak hizmet kalitemizi taçlandırmış olduk. Tüm çalışma arkadaşlarıma, özellikle SAS Uygulama Ekibi Başkanımıza, Kalite Yönetim Sorumlumuz ve SAS Uygulama Ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Mesul Müdür Dr. Mehmet Subaşı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Mehmet Subaşı ise, “Çok yorulduk ama sonunda bu kıymetli belgeyi almaya hak kazandık. Bugün bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi. SAS Uygulama Ekibi Başkanı olan Dr. Subaşı, “Hasta ve çalışan güvenliğini, konfor ile birleştirerek gelişmeye ve değişmeye devam ediyoruz. Yeni hedefler için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kalite Yönetim Sorumlusu Sare Karabulut

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kalite Yönetim Sorumlusu Sare Karabulut ise, kalitenin tesadüf olmadığını ve yoğun çalışma gerektirdiğini belirterek, “SAS yolculuğumuz boyunca bunu bir kez daha kanıtladık” dedi.

Törenin ardından Akreditasyon Belgesi, Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel tarafından SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Müdür Dr. Sermet Kileci ve Mesul Müdür Dr. Mehmet Subaşı’na takdim edildi.

SAS Uygulama Ekibi Başkan ve üyelerine teşekkür belgeleri sunulduktan sonra tören pasta kesimi ve kokteyl ile son buldu.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ