ÇİĞLİ'DE AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI: ZUMBA, DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE BİSİKLET ETKİNLİKLERİ

Avrupa Hareketlilik Haftası, Çiğli’de dolu dolu etkinliklerle devam ediyor. Bisiklet tamir istasyonlarından doğa yürüyüşlerine kadar birçok etkinlik halkın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Çiğli'de Avrupa Hareketlilik Haftası: Zumba, Doğa Yürüyüşü ve Bisiklet Etkinlikleri

Çiğli’de Avrupa Hareketlilik Haftası, dopdolu etkinliklerle devam ediyor. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Çiğli’de büyük bir coşkuyla başladı. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Bu yılki tema ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ olarak belirlendi. Bu tema kapsamında halkımızın şehir içi dolaşımını desteklemek ve hareketliliği teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekten dolayı çok mutluyuz,” dedi.

Sürdürülebilir kentsel hareketliliği artırmak amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Çiğli’de “Şehri Beraber Yaşayalım” sloganıyla başladı. Bu çerçevede bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ücretsiz bisiklet tamir istasyonları kuruldu, zumba gösterileri düzenlendi ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Zumba ve Doğa Yürüyüşü ile Etkinlikler Start Aldı
Atatürk Spor Salonu’nda başlayan etkinliklerde, Çiğlili kursiyerler ve vatandaşlar zumba gösterisi gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde Sasalı Kent Ormanı’nda bir araya gelen doğaseverler, hem spor yaptı hem de doğa yürüyüşü düzenledi. Cuma günü sona erecek etkinlikler kapsamında, Kaklıç Mahallesi 10324 Sokak trafiğe kapatılarak “Trafiksiz Gün Etkinliği” gerçekleştirilecek. Aynı gün 14.30-16.00 saatleri arasında çocuklar için minyatür kale futbol maçı, halat çekme yarışması, scooter yarışı, bisiklet yarışı ve survivor parkuru gibi aktiviteler düzenlenecek.

"Çiğlilileri, Spor ve Hareket ile İç İçe Olmaya Teşvik Ediyoruz"
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, bu yılın teması çerçevesinde etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Halkımızın şehir içi dolaşımını desteklemek ve hareketliliği teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. 16-20 Eylül tarihleri arasında ilçe genelinde kurduğumuz bisiklet tamir istasyonları ile Çiğlilileri, spor ve hareket ile iç içe olmaya teşvik ediyoruz. Ayrıca, 20 Eylül Cuma günü Kaklıç Mahallesi’nde düzenleyeceğimiz ‘Trafiksiz Gün Etkinliği’ ile çocuklarımıza yönelik dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz. Hep birlikte daha yeşil, sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir için adımlar atacağız. Etkinliklerimize katılımınız, bu önemli mesajın yayılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Hepinizi etkinliklerimize bekliyoruz,” dedi.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ