BEYİN CERRAHI DR. SÜLEYMAN KILINÇ’TAN ADIYAMAN’DA İLK: 5 SAATLİK OMURİLİK TÜMÖRÜ AMELİYATI

Omuriliğini kaplayan nadir bir tümör nedeniyle yürüyemeyen H.A., Adıyaman’da yapılan 5 saatlik bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, ameliyatın zorlu geçmesine rağmen başarılı sonuçlandığını belirtti.

Beyin Cerrahı Dr. Süleyman Kılınç’tan Adıyaman’da İlk: 5 Saatlik Omurilik Tümörü Ameliyatı

Belinden aşağısı tutmadığı için yürüyemeyen H.A., yakınları tarafından getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç tarafından muayene edilip tetkikleri yapıldı. Tetkikler sonucunda H.A.'nın omuriliğin bu bölgesinde nadir görülen bir tümör nedeniyle yürüyemediği tespit edildi.

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, getirttiği özel cihazla H.A.’ya 5 saat süren bir operasyon gerçekleştirdi. Başarılı geçen operasyonun ardından H.A., sağlığına kavuşmaya başladı ve büyük mutluluk yaşadı.

Hastayı serviste ziyaret ederek kontrollerini gerçekleştiren Dr. Süleyman Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat öncesinde omuriliğin bu bölgesinde nadir görülen bir tümörün omurilik kanalını tamamen kapattığını ve 5 saat süren ameliyatın ardından H.A.'nın sağlığına kavuşmaya başladığını belirtti.

"Şu an ayaklarındaki güç yavaş yavaş toparlanıyor"
Gerçekleştirilen ameliyatın çok riskli olduğunu vurgulayan Kılınç, "Teyzemiz polikliniğe geldiğinde ayaklarında güçsüzlük vardı. Hemen MR çektik ve omurilik kanalının neredeyse yüzde 90’ını kapatan çok nadir görülen bir tümör tespit ettik. Ameliyat hazırlıklarına başladık ve kendisine tümörü tamamen almamız gerektiğini ilettik. Teyzemiz de kabul etti. Nöromonitör dediğimiz özel cihazlar eşliğinde, değerli doktor arkadaşlarımız ve klinik şefimizle birlikte hastamızı ameliyata aldık. Çok şükür ameliyat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Şu an ayaklarındaki güç yavaş yavaş toparlanıyor," dedi.

Bölgede nadir görülen bir hastalığa nadir bir şekilde müdahale ettiklerini belirten Kılınç, "Bu bölgede bu tür ameliyatlar hem nadir görülüyor hem de nadir yapılıyor. Özel nöromonitör cihazları eşliğinde yapılması gerekiyor ve çok hassas bir ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Sabah 8’de başladık, 13’te bitti. Çok hassas bir işçilik gerektiren bu ameliyat, başarılı bir şekilde sonuçlandı. Ayrıca, sağladığı imkanlar ve desteklerinden ötürü Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik’e teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahı Klinik Başkanı ve Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Ş. Cem Yücetaş ise, Dr. Süleyman Kılınç'ın ekibe katılmasıyla kliniklerinin güçlendiğini ve deprem sonrası hekim sayılarının arttığını belirterek, ekibini tebrik etti. Hasta H.A.'nın kızı M.Ç., Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür ederek, ameliyat sonrası annesinin eklem yerlerinin hareket etmeye başladığını ve fizik tedavi ile ilerlemenin devam ettiğini ifade etti. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik ise ameliyatta emeği geçen tüm ekibi tebrik etti.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ