BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ‘ULU ÇINARLARIMIZI KUCAKLAYAN BELEDİYE ANLAYIŞIMIZLA YANINIZDAYIZ’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılar için özel projeler geliştirdiklerini belirterek, şehrin her bir yaşlısına ayrı değer verdiklerini söyledi.

Başkan Büyükkılıç: ‘Ulu Çınarlarımızı Kucaklayan Belediye Anlayışımızla Yanınızdayız’

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Büyükkılıç, “Yaşlı çınarlarımızı kucaklayan bir belediyecilik anlayışı ile ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini vermeye gayret ettiğimiz yerel yönetim faaliyetlerimizde kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Hep birlikte, Kayseri’yiz’ anlayışı ile bu birliğin ve beraberliğin bereketini yaşıyoruz” diye konuştu.

Ulu Çınarlarımız İçin Birbirinden Özel Projeler

Büyükkılıç, uyum içerisinde, ortak akla ve istişareye önem vererek çalışmaları yürüttüklerini ve projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Şehrimizin dua kaynağı olan ulu çınarlarımızın duaları ile muvaffak oluyor, Allah’ın yardımı ile de yolumuza devam ediyoruz. Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezimiz, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevimiz, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanemiz, Hospis Merkezimiz, Engelli Yaşam Merkezimiz gibi bu alanlarda da ‘insan’a dair gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilemeye çalışıyoruz. Son süreçte Alzheimer Merkezi’nin de temellerini attık, inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin en modern ve donanımlı Alzheimer Merkezi olacak Naciye-Ramazan Büyükkılıç ve Kızları Alzheimer Gündüz Bakım Evi, yaşlılarımız başta olmak üzere bu rahatsızlıkla mücadele eden vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olacak” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi

Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde yaşlıların çok verimli vakit geçirdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu projelerimiz arasında en önemlisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyemizin yaşlılar için sunduğu önemli bir hizmet olan Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde yaşlı çınarlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya gayret gösteriyoruz. Merkezimizde uğraş terapileri, kültürel, sosyal ve eğitsel faaliyetlerin gerçekleştirildiği aktivite odaları, destekleyici fizik tedavi hizmetlerinin sunulduğu fizik tedavi ünitesi, okuma faaliyetlerinin gerçekleştirildiği okuma salonları, müzik eğitimi ve koro faaliyetlerinin gerçekleştirildiği müzik odası, resim dersleri ve yağlı boya çalışmalarının yapıldığı resim odası, psikolojik destek hizmetinin sağlandığı, yaşlılara rehberlik ve yönlendirme faaliyetlerinin sunulduğu sosyal servis bulunuyor. Siz büyüklerimizin rahatı, konforu için güzel şehrimizi her geçen gün daha yaşanabilir bir kent haline getirmek adına gece gündüz çalışıyoruz.”

Başkan Büyükkılıç mesajını, “Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nüzü kutluyor, daha nice sağlıklı ve mutlu yıllara ulaşmanızı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Dualarınızı bizden esirgemeyin. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek sonlandırdı.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ