TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİNİN 8'NCİ DURAĞI BEYOĞLU'NDA, ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen 8'nci Kültür Yolu Festivali İstanbul Beyoğlu'nda, 15 Ekim'e kadar kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8'nci durağı Beyoğlu'nda, etkinlikler devam ediyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 8. durağı olan "4. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"ne büyük ilgi devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Galataport, sanat galerileri, Mevlevihane, tiyatro ve sinema salonlarında gerçekleşen bu etkinlikler, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Festival, 30 Eylül'de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı FotoMaraton açılış töreniyle başlamıştı. 7. gününde sahne salonları ve galeriler, sanatseverlerle dolup taşıyor.

1 Ekim'de, "Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları Sergisi" İstanbul Sinema Müzesi'nde ziyaretçilere kapılarını açarak başlamıştı. Bu etkinlik turu, sergiler, sanat, tiyatro, sinema ve konserlerle yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kültür Yolu Festivali kapsamında fotoğraf, resim, el sanatları sergileri, ebru sanatı sergisi, edebiyat, şiir dinletisi, müzik, tiyatro, konserler, opera, bale gösterileri ve tasavvuf etkinlikleri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler büyük bir ilgi görüyor.

Müze ve sinema salonlarında sürekli olarak devam eden festival, 6 Ekim Cuma günü Mersin Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası ve korosu tarafından AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelenen "Rigoletto" oyunuyla da dikkat çekti. Açık Hava Sahnesi'nde ise ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, unutulmaz bir gece sunarak İstanbullulara keyifli anlar yaşattı.

4. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 15 Ekim Pazar gününe kadar birçok etkinlik ve konserle sanatseverlere kapılarını açık tutmaya devam edecek. Bu festival, kültür ve sanatın renkli dünyasını yaşamak isteyen herkes için büyük bir fırsat sunuyor.

 

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ