TARHANA ÇORBASI GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRMEYİ BAŞARDI

Gazi Üniversitesi ve Uşak Belediyesi'nin Ortak Projesi Başarıyla Tamamlandı.Dev Kazanda Pişen Tarhana Çorbası, Guinness Rekorlar Kitabına Girdi. Tarhana dünya rekoru kırdı. 

TARHANA ÇORBASI GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRMEYİ BAŞARDI

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali'nin ikinci gününde, 31 bin 800 tonluk dev kazanda pişirilen Uşak Tarhanası dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, "İlkler şehrimizde yine bir ilk yaşadık. Bu gurur hepimizin. Gururluyuz, mutluyuz"                                                                                         

"KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE DOLU FESTİVAL"

Festivalde, Atatürk Kültür Merkezi'nde uluslararası ödüllü yazar Aslıhan Sabancı'nın "Gastronominin, coğrafi işaretlerin kültürel mirasımız ve sürdürülebilirlikteki yeri, önemi" konulu söyleşisi, toplum gönüllüsü Monik İpekel'in sivil toplumun gücünü anlattığı konuşma ve Etsun Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Adalet İnanç'ın kadının iş hayatını anlattığı sunumları ile devam etti. Uzman biyolog Dr. Çiğdem Üregen'in genetik ve estetik konusunda düzenlediği söyleşiye katılan vatandaşlar, daha sonra Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'ne geçti.

"REKOR DENEMESİNDE NEFESLER TUTULDU"

Saatler 19.00'u gösterdiğinde, Guinness Tarhana Pişirme Rekoru denemesi gerçekleşti. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, dev kazanın başında yaptığı konuşmada, bu tarihi ana imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Tarhana çorbasının pişme işlemi tamamlandıktan sonra Guinness Türkiye Temsilcilerinin gözetiminde rekor tasdik aşaması gerçekleşti. Dev kazanda kaynatılan Uşak Tarhanası, 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girdi.

 "TARHANAMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Başkan Özkan Yalım, "Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimizin ikinci günündeyiz. Bugün bizler için en büyük ve en gururlu gün. Göreve geldiğimiz günden itibaren vurguladığım gibi bizim en büyük amacımız Uşak'ımızı ve Uşak'ımızın en önemli sembolü olan tarhanamızı tanıtmak. Bu akşam itibarıyla bunu başarmış bulunuyoruz. 31 bin 800 litrelik dev kazanımızda kaynatılan tarhana çorbası ile en büyük çorba rekorunu kırarak 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardık. İlkler şehri bunu çoktan hak etmişti. Her alanda olduğumuz gibi bu başarıyı da Uşak'ımıza kazandırdık. Bunun gururu ve mutluluğu bizlere fazlasıyla yeter" dedi.       

                                                                             

"REKORU TAÇLANDIRAN YARIŞMA"

Rekor heyecanının hemen ardından En Fazla Tarhana İçme Yarışması düzenlenerek vatandaşlar arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Eğlenceli yarışmada en fazla tarhanayı içen kişiye ödülü takdim edildi. Uluslararası Uşak Tarhana Festivali'nin ikinci gününde, yerel sanatçılarımız Şevki Ünlü, Garip Ali, Mustafa Çobanoğlu ve Şaban Er sahne aldı. Günün kapanışını Türk halk müziğinin usta sesi Onur Akın gerçekleştirdi. Binlerce kişi, Onur Akın'ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek unutulmaz bir gün yaşadı.

Gazi Üniversitesi ve Uşak Belediyesi'nin Ortak Projesi Başarıyla Tamamlandı

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna ve Uşak Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Kurtuluş'un özel olarak çalıştığı proje, başarıyla tamamlandı. Uşak Belediyesi yetkilileri, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, bu tür iş birliklerinin devam edeceğini belirtti. Proje, Uşak ilinin teknolojik altyapısına önemli katkılar sağlayacak ve benzer projelerin önünü açacaktır.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ