SANCAKTEPE MÜFTÜLÜĞÜ TDV’DEN DEMOKRASİ, MİLLİ BİRLİK VE GELENEKSEL AŞURE PROGRAMI DÜZENLEDİ

Sancaktepe Müftülüğü TDV Yaz Kuran Kursu Öğrencileriyle Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik ve Geleneksel Aşure Programı Düzenledi. Proğrama Sancaktepe Belediyesi Kaymakam' ı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu katılım sağladı.

Sancaktepe Müftülüğü TDV’den Demokrasi, Milli Birlik ve Geleneksel Aşure Programı Düzenledi

Sancaktepe Müftülüğü TDV Yaz Kuran Kursu Öğrencileriyle Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik ve Geleneksel Aşure Programı Düzenledi.

Sancaktepe Müftülüğü, TDV Yaz Kuran Kursu öğrencileriyle birlikte Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik ve Geleneksel Aşure Programı düzenledi. Programa Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu ve 15 Temmuz gazisi Murat Kaygusuz katılım sağladı.

Etkinlikte konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, demokrasinin ve milli birliğin önemine vurgu yaparak gençlerin bu değerleri öğrenmesinin ve yaşatmasının gerekliliğini belirtti. Müftü Ertuğran Mehmet Soylu ise aşurenin, birliğin ve beraberliğin simgesi olduğunu dile getirerek, etkinliğin amacının hem dini hem de milli değerlerin öğrenciler tarafından benimsenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gazisi Murat Kaygusuz da kendi deneyimlerini paylaşarak öğrencilerle duygusal anlar yaşadı. Gazilik ve vatan sevgisi üzerine yaptığı konuşma, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Program, aşure ikramı ve dua ile son buldu. Öğrenciler, böyle bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler ve bu tür programların daha sık yapılması gerektiğini söylediler.                                                                                                                                     Geleneksel yası-Matem Aşure etkinliğine katılım sağlayan, Sancaktepe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, mesajında ise; AŞÛRE GÜNÜMÜZ MÜBÂREK OLSUN 

“Bugün mâh-ı Muharremdir, 

 Muhıbb-i hânedân ağlar!

Bugün eyyam-ı mâtemdir, 

Bugün âb-ı revân ağlar!

Hüseyn-i Kerbelâyı elvân eden gündür!

Bugün Arş-ı muazzamda olan âli divan ağlar!” Alvarlı Efe / Muhammed Hâce Hz.Selam olsun! Allah’tan aldığı bereketli mesajları bizlere ulaştıran şefkatli Peygamberimiz (s.a.v)’e ve O’nun Ehl-i Beyt’ine

Selam olsun! İlim şehrinin kapısı, iman teslimiyet ve cesaretin adıyla kolay anlaşıldığı Şâh-ı Merdân Haydar-ı Kerrâr Sahibi Zülfikâr Aliyyel-Murtezâya, 

Selam olsun! Göz nûru gönüller sürûru Cennet kadınlarının efendisi Fâtımatü’z-Zehrâya (r. anha), 

Selam olsun! Peygamber evinin çiçekleri, Ümmetin gözbebekleri İmam Hz. Hasan ve Hz. Hüsyne (r. anhümâ), 

Selam olsun! Hadîgatüş-Şühedâya, 

Selam olsun! Onlar’ın değerleriyle bezeli, sevgisiyle dopdolu gönüllere ve canlara!

Kerbelâ, Hz. Hüseyin’i doğru anlamak ve Hz. Hüseyin’ce yaşamaktır. 

Başta Hz. Hüseyin (r. a) olmak üzere bütün Kerbelâ şehidlerimizi, tüm şehitlerimizi, vefat eden Din ve Devlet Büyüklerimizi, gerek pandemide gerekse depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi ve bütün vefat edenlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem Ayı’nın ve Aşûra’nın İslâm dünyasına barış ve kardeşlik getirmesini, Filistin"de Gazze’de ve dünyanın her yerinde akan mazlum Müslüman kanlarının durmasını, asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen Milletimizin huzur ve güven içinde yaşamaya devam etmesini Yüce Rabbimden niyâz ediyorum".diyerek sonlandirdi .                                    Etkinlik sonrası Tdv kuran kursunda kahvaltı yapıldı. Hoş mütevazi misafirperlikleri ile uha Sancaktepe Muhabiri Gülseven Taş'ıda ağırladılar.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ