NALLIHAN'LI EMEKLİ ÖĞRETMEN'İN GERİ DÖNÜŞÜM SANAT SERGİSİ ANKARA'DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Emekli Öğretmen Ünal Öztürk'ün geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan çiçek tasarım ve ağaç işleri sergisi büyük ilgi görüyor.

Nallıhan'lı Emekli Öğretmen'in Geri Dönüşüm Sanat Sergisi Ankara'da Büyük İlgi Gördü

Ankara'nın Nallıhan ilçesi, Sarıyar Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Ünal Öztürk'ün geri dönüşüm malzemeleriyle hazırladığı sanat eserleri, 26 Eylül 2023 tarihinde Ankara'da bulunan Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen etkileyici bir açılış töreniyle sergilendi.

Serginin açılışına, Ankara eski Milletvekili Nevzat Ceylan'ın da katılmasıyla sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da sergiyi ziyaret ederek Ünal Öztürk'ün sanatsal yeteneklerini takdir etti.

Ünal Öztürk, yaklaşık 53 yıldır geri dönüşüm malzemelerini kullanarak çöpe gitmesi muhtemel ağaç dalları, kökleri, pet şişeler ve meşrubat şişelerinden eşsiz hediyelik eşyalar, gece lambaları ve çiçekler üretiyor. Ayrıca, eserlerinde dokunaklı hikayeleri işleyerek balıkçılar, çalgıcılar gibi yaşamın içinden kesitlere yer veriyor. Ürünlerini ülkenin kalbinde bulunan Ankara'ya bağlı Nallıhan'ın Sarıyar mahallesinin derneği olan Sarder Derneği ile işbirliği yaparak, dernek faaliyetlerine destek sağlıyor.

Daha önce Nallıhan ve Sarıyar festivallerinde sergiler düzenleyen Ünal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Nallıhan'daki sergisini ziyaret etmesi üzerine Ankara'ya davet edildi. Serginin elde edeceği tüm gelirler, Sarder Derneği tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak sağlanacak. Bu anlamlı katkı, Ünal Öztürk'ün sanatını bir toplumsal amaç için kullanmasının bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Ünal Öztürk'ün benzersiz geri dönüşüm sanat eserlerini görmek isteyenler için sergi, 30 Eylül 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Sergi, haftanın her günü 10.00 - 19.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

ANKARA (UHA) - KÜBRA DEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ