İSTANBUL'UN İNCİSİ DOLMABAHÇE SARAYI ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR!

İstanbul'da en çok ilgi gören saraylardan biri olan Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğruyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önemli anılarına ev sahipliği yapan saray, hafta içi ve hafta sonu ziyaretçilerle dolup taşıyor.

İstanbul'un İncisi Dolmabahçe Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğruyor!

İstanbul'daki milli sarayların içinde en gözde ve en fazla ilgi gören Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'daki ilk hitabını yazdığı ve 1938 yılında hayata gözlerini yumduğu, aziz naaşı için cenaze töreninin düzenlendiği saray olarak büyük bir önem taşıyan Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı, hafta içi ve hafta sonu ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Beşiktaş Dolmabahçe'deki milli saraya gelen misafirler, kapıların ziyarete açılmasının ardından müze turuna başlıyorlar.

Atatürk'ün vefat ettiği Harem bölümündeki 71 numaralı odayı merak edenler, öncelikle saray içerisindeki turlarına buradan başlıyorlar. Görevliler eşliğinde turlarına devam eden ziyaretçilerin içeride fotoğraf çekmeleri ise yasak.

Yoğunluk nedeniyle müzeye giremeyenler veya daha önce girmiş olanlar ise, sarayın ön bahçesi ve çevresindeki kafeleri tercih ediyorlar.

 

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ