DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI GELİBOLU’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 1 Temmuz Kabotaj Bayramında Yüzme, Dipten Kupa çıkarma, ördek kapma ve yağlı direk yarışmalarıyla coşkuyla kutlanırken, dereceye girenlere para ödülü yağdı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gelibolu’da Coşkuyla Kutlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 1 Temmuz Kabotaj Bayramında Yüzme, Dipten Kupa çıkarma, ördek kapma ve yağlı direk yarışmalarıyla coşkuyla kutlanırken, dereceye girenlere para ödülü yağdı.

Gelibolu Hamzakoy sahilindeki etkinlikler,  ilçe Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Ufuk Tapar ve Garnizon Komutan Vekilinin deniz şehitleri anısına boğaza çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Vekili Ufuk Tapar gerçekleştirdi. Tapar, konuşmasında; “1 Temmuz 1926 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile milletimiz denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiş ve bu tarihi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlamaya başlamıştır.  

Bu bakımdan Kabotaj Kanunu, Türk denizcilerinin gelişmesi için büyük önem arz etmektedir. Aklı, ruhu ve kalbi aydınlık Türk denizcisi, her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır” dedi.

Bu konuşmanın ardından, denizde yapılan yarışmalara geçildi. İlk olarak, 400 metre bayanlar ve ardından erkekler yüzme yarışması yapıldı. Daha sonra ise dipten kupa çıkarma yarışması gerçekleştirildi.

Seyircilerin merakla beklediği ördek yakalama yarışmasının ardından en çok beğenilen ve vatandaşların güldüğü Yağlı Direk yarışmasına geçildi.

Gres yağla baştan sona yağlanan direğin ucundaki Türk bayrağını almak için müzik eşliğinde direğe çıkan yarışmacılar kayarak düşerken ilginç durumlar sergilediler. Uzun uğraşlar sonunda Şahan Barca adlı yarışmacı yağlı direğin sonuna kadar giderek hem bayrağı almayı başardı, hem de ödül olan çeyrek altını aldı. Bu yarışmayla etkinlikler sona ererken yarışmalarda dereye girenlere ödülleri Kaymakam Bekir Abacı, Garnizon Komutanı Vekili ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Tapar tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye giren sporcular : Yüzme yarışlarında dereceye girenler şu şekilde: Kızlar; Şimal Türkel, Tuğçe Savra, Bigem Efla Adalı. Erkekler; Yusuf Tolgahan Güz, Cem Danacı, Abdullah Yıldırım.

 Dipten kupa çıkarma ve ördek yakalama yarışması yapıldı. Dipten kupa çıkarma yarışmasını Halil İbrahim Gür, ördek yarışmasını da Barış Tipieser kazandı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ