8. ALTINÖZÜ ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Altınözü Belediyesi, 8. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali ile 26-27 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Başkan Rıfat Sarı, festivale tüm vatandaşları davet etti.

8. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali Başlıyor

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, 26-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 8. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali'ne tüm vatandaşları davet etti. Festival öncesi Altınözü Belediyesi Zeytin Cafe’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, Başkan Rıfat Sarı, ilçe kurum amirleri ve basın mensupları katıldı. Festivali düzenlemenin amacının ilçenin zeytin ve zeytinyağı üretimine dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Başkan Sarı, iki gün boyunca dolu dolu programlarla festivale ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Sert: "Sizlerle Bir Arada Olmaktan Memnunum"

Toplantıda konuşan Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, “8.’sini düzenleyeceğimiz Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimiz öncesinde sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gerekli açıklamaları Başkanımız Rıfat Sarı yapacaktır. Hepiniz hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Sarı: "Amacımız Eğlence Değil Zeytin Kültürümüzü Tanıtmak"

Başkan Rıfat Sarı, “Festivalimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçen yıl devamlılığı sağlamak adına 7.’sini düzenlemiştik. Bu yıl da sosyal faaliyetlerden geri kalmamak adına karar aldık. İlçemiz zengin zeytin üretimi ile tanınan bir yer. Hatay’da 17 milyon zeytin ağacı var, 7 milyonu ilçemizde. Üreticilerimizin hak ettiği değeri alması için bu festivali düzenliyoruz,” dedi.

"Festivaller ile İlçemiz Daha Çok Tanındı"

Başkan Sarı, festivaller sayesinde Altınözü'nün daha fazla tanındığını belirterek, “Festivalimizin ana gayesi ilçemizin tanıtımı ve zeytin, zeytinyağına dikkat çekmektir. Etkinliklerimiz kortej yürüyüşüyle başlayacak, hasat alanımızda zeytin hasadı yaparak devam edeceğiz. 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda konuşmalar, stant gezileri, yarışmalar ve akşam konserleri olacak. EYPİO ve İkilem konserlerimiz ile dolu dolu programlarımızla herkesi bekliyoruz,” diye konuştu.

"Yerel Hizmetlerde Tarihi Atılım Yaptık"

Başkan Sarı, yerel hizmetlerle ilgili projelere de değinerek, “Altınözü’nde üçüncü dönemimizi yaşıyoruz. Depremden sonra nüfusumuz 100 bini geçti. İlçemize B sınıfı hastane kazandıracağız. Tüm kurumlarımız yeni binalarıyla hizmet edecek. Zeytincilik Araştırma Enstitümüzün açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek,” ifadelerini kullandı.

Altınözü’nün 3 “Z”si: Zeytin, Zeytinyağı ve Zahter

Konuşmasında Altınözü’nün 3 “Z”si olarak bilinen zeytin, zeytinyağı ve zahterin önemine dikkat çeken Başkan Sarı, “Zeytinyağımızın ve cimemimizin coğrafi işaretini aldık. Gelecekte bu ürünlerin satışının yapılacağı çarşıyı da hayata geçireceğiz,” dedi.

Toplantı sonrası Başkan Sarı, basın mensuplarına Tarım Müzesi ve festival alanını gezdirdi.

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ