YASAYI GERİ ÇEKMENİZİ UMUTLA BEKLİYORUZ

Gelibolu Çevre Dostu Dost Patiler Derneği, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geri çekilmesi için yazılı basın açıklamasında bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasayı geri çekmesini umutla beklediklerini dile getirdi.

Yasayı Geri Çekmenizi Umutla Bekliyoruz

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geri çekilmesi ile ilgili Gelibolu Çevre Dostu Dost Patiler Derneği’nden yapılan açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımız,

Sokaklarda yaşayan, gezegenimizin ve doğanın bir parçası olan kedi ve köpeklerin  ötenazi veya uyutma adı altında yaşamlarına son verilmek istenmesi ve bu yönde bir yasanın tartışılması bile bizleri derinden yaralıyor.

Bu nedenle şahsınızdan ve makamınızdan bu yasa tasarısını geri çekmenizi bekliyoruz. 

Hükümetimiz tarafından 2004 yılında çıkarılan 5199 sayılı kanun gereği birer barınak bile kurmayan, kısırlaştırma yapmayan, aşılama yapmayan, rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştirmeyen belediyelerin kusurlarının cezasının sokaklarda yaşam savaşı veren zavallı masum canlara kesilmesine lütfen izin vermeyiniz.

5199 sayılı kanun, medeni diye nitelendirdiğimiz batı ülkelerine bile örnek bir kanun iken ülkemizin dış dünyada imajının zedelenmesi lütfen izin vermeyiniz.

Sokaklarda hayvan populasyonunun artmasına neden olan hayvan ithalatına, merdiven altı yasak ırk yetiştirilmesine, bahisli hayvan dövüşlerine, özellikle çobanların, sürü sahiplerinin kontrolsüz biçimde köpek üretip şehirlere bırakmalarına son verilmez ise kısa bir zaman içinde yine sokaklar hayvan dolacak ve yasaya geçit verenler günaha girdikleri ile kalacaklardır.

ÇÖZÜM ÇOK BASİT: 

Barınağı veya bakımevi bulunmayan 916 belediyede KISIRLAŞTIRMA ÜNİTELERİ kurulabilir ve her belediyenin günde 10 köpek kısırlaştırması ile 1 yılda 2 milyona yakın köpeğin kısırlaştırılması sağlanabilir ve böylece ilk 6 aydan başlayarak üreme kontrol altına alınabilir.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, 

Biz ki hayvanlar için vakıflar kurmuş, kuş evleri yapmış, sokaklardaki kedi ve köpekleri beslemek için sırf bu işe özel kişiler görevlendirmiş bir medeniyetin torunlarıyız.   

Böyle erdemli bir medeniyetin evlatları olarak; kedisi ölen bir çocuğa taziyeye giden, yavrularını emziren bir köpeği rahatsız etmemek için ordularının yolunu değiştiren bir peygamberin ümmeti olarak bugün hayvanların katline göz yumamayız. Biz esir aldıkları düşmanının bile onurunu düşünecek kadar naif olan atalarımızın torunlarıyız.

Biz Allah'ın verdiği canı alacak bir millet değiliz!

Sayın Cumhurbaşkanımız, yasayı Geri çekmenizi umutla bekliyoruz, saygılarımızla.” denildi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ