YAKILARAK ÖLDÜRÜLENLER 31.YILINDA GELİBOLU'DA SESSİZCE ANILDI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Emek Dayanışma Platformu tarafından 31 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a gidenlerin yakılmasının 31 yılında Atatürk büstü önüne fotoğrafları bırakılarak anıldılar

Yakılarak öldürülenler 31.Yılında Gelibolu'da sessizce anıldı

31 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan oluşan gruptan 33'ünün kaldıkları Madımak Oteli’nde  yakılarak hayatlarını kaybetmelerinin 31. yılında tüm Türkiye’de anma programları yapıldı.

Tarihi katliamın acısı tüm yüreklerde hala yaşarken Gelibolu’da da çeşitli etkinlikler yapıldı. Gelibolu Cem Evi’nin öncülüğünde saat 13.00’de toplanıldı. Gelibolu Cem Evi adına Aynur Demirkaya, Gelibolu Emek Dayanışma Platformu adına Adnan Yaşar söz alarak konuşmalarını yaptılar. Semah gösterisinin ardından okunan şiirle hayatını kaybeden ‘can’lar saygıyla anıldı.

Akşam 20.30’da ise Gelibolu Emek Dayanışma Platformu duygusal bir anma töreni gerçekleştirdi. Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 kişinin fotoğrafları dizilerek her birine bir mum yakıldı ve karanfil bırakıldı. Sessizce gerçekleşen anmada katliam sırasında Madımak Oteli önündeki kalabalıktan ortam sesi hopörlörden dinletildi. Yaklaşık yarım saat süren anmaya katılan kalabalık sessizce oturarak duygusal anlar yaşadı. Sivas Katliamı’nın 31. yıldönümünde her iki etkinlikte de ‘Unutmadık, Unutmayacağız’ mesajı verildi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ