TÜRKİYE, ZİGANA TÜNELİ VE EĞİSTE HADİMİ VİYADÜĞÜ İLE IRF GLOBAL BAŞARI ÖDÜLLERİ'NDE İLK SIRAYA YERLEŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından düzenlenen 2023 Global Başarı Ödülleri kapsamında Zigana Tüneli Projesi'ni 'yapım metodolojisi' kategorisinde, Eğiste Hadimi Viyadüğü Projesi'ni ise 'kalite yönetimi' kategorisinde birinci seçildiğini duyurdu.

Türkiye, Zigana Tüneli ve Eğiste Hadimi Viyadüğü ile IRF Global Başarı Ödülleri'nde İlk Sıraya Yerleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararası arenada elde ettiği başarıları vurgulayarak, daha önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin de IRF (Uluslararası Yol Federasyonu) tarafından ödüllendirildiğini ifade etti. Zigana Tüneli ve Eğiste Hadimi Viyadüğü projelerinin ise bu prestijli ödülleri kazanarak Çin ve Tayvan gibi ülkelerin projelerini geride bıraktığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararası arenada elde ettiği bu başarıların millete olan sorumluluğunun bir sonucu olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin lider bir ülke olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Zigana Tüneli ve Eğiste Hadimi Viyadüğü projelerinin IRF Global Başarı Ödülleri ile taçlandırılmasının, Türkiye'nin altyapı ve ulaştırma sektöründeki başarılarını bir kez daha kanıtladığını belirtti.

IRF 2023 Global Başarı Ödülleri, 14-17 Kasım 2023 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde düzenlenecek olan "Roads to Tomorrow (R2T)" konferansında verilecek. Türkiye, bu uluslararası platformda altyapı projelerindeki üstün başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ