İZMİR BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ, ŞENLİKTE BİRLİK VE MÜCADELE MESAJI VERDİ

İzmir Balkan Göçmenleri Derneği şenliğinde, Bulgaristan'daki seçimler ve Türk varlığının önemi konuşuldu.

İzmir Balkan Göçmenleri Derneği, Şenlikte Birlik ve Mücadele Mesajı Verdi

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Sonbahar Şenliği, muhteşem bir kalabalıkla ve eğlenceli anlarla gerçekleşti. Etkinlikte Bulgaristan seçimleri de gündeme damga vurdu. Şenliğin önemli konukları arasında CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Bulgaristan HÖH Partisi yönetimi ve milletvekilleri, Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı, MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu liderleri yer aldı.

Sarnıç piknik alanında kurulan stantlarda kadın birlikleri de yer aldı. Mutlu Dindar ve ekibinin şarkılarıyla tam bir şenlik havasına giren etkinlik, akşam geç saatlere kadar devam etti. Başkan Ünal Işık ve Abdurrahim Nursoy'un halaya katılmasıyla etkinlikte coşku daha da arttı.

Abdurrahim Nursoy: “1984-1989 Arasında Yaşadıklarımızı Şimdi de Yaşıyoruz”

Açılış konuşmasını ev sahibi olarak Abdurrahim Nursoy yaptı. Konuşmasında özellikle 27 Ekim'de gerçekleşecek olan Bulgaristan seçimlerine vurgu yaptı. Nursoy, “Bulgaristan'da 1984-1989 arasında asimilasyon politikalarıyla çok acılar çektik. Şimdi ise benzer politikalarla Türk halkını yok saymaya çalışıyorlar. O günlerden bugünlere kazanılan tüm haklarımızı geri almaya çalışıyorlar. HÖH partisi eş başkanlık sistemini uygulamak isterken karşı çıkmıştık ve şimdi bunun hata olduğu ortaya çıktı. Evet, hatalar olabilir; ancak şimdi bunları konuşma zamanı değil. Bulgaristan'da Türk varlığını yok saymaya çalışanlarla mücadele zamanı. Bu seçim 'Ya tamam ya da devam' seçimidir. Tüm vatandaşlarımızı 27 Ekim'de oy kullanmaya, sandık başına bekliyoruz. Unutmayın, birleşirsek kazanırız, bölünürsek yok oluruz.” dedi ve sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ne mutlu Türk'üm diyene!” sözüyle tamamladı.

Ünal Işık: “Soydaşlarımızın Varlığını Güvence Altına Almak İçin Oy Kullanın”

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Sayın başkan Abdurrahim Nursoy çok güzel anlattı ancak ben de bazı noktalara değinmek istiyorum. Gerçekten oradaki varlığımızın, soydaşlarımızın varlığını güvence altına almak için bu seçime katılmanın zorunlu olduğunu düşünüyorum. Oy verme hakkı olan tüm yurttaşlarımızın sandık başına gitmesini, Hak ve Özgürlük Hareketi’nin 13 numarasına oy kullanmasını önemle rica ediyorum. Gaziemir Belediyesi olarak bu şenliğe katkı koymak bizi mutlu ediyor. Bundan sonraki şenliklerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kaymakam Kudret Kurnaz: “Hak ve Özgürlüklerinizi Korumak İçin Oy Verin”

Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz, konuşmasında Bulgaristan'dan göç eden soydaşların değerlerine sahip çıktığını belirtti. “Benden önceki konuşmacıların da değindiği gibi çok önemli bir konu var. Bir hafta sonra hem Bulgaristan'da hem de ülkemizde sandıklar kurulacak. Bu seçimler sizlerin Bulgaristan'daki haklarınızı ve özgürlüklerinizi ileriye taşımak için çok önemli. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermenizi ve haklarınızı koruyacak harekete oy vermenizi rica ediyorum.” dedi.

Kırcaali İl Başkanı Resmi Murat: “Birlikte Mücadele Ederek Kazanırız”

Kırcaali İl Başkanı Resmi Murat, şenliğe katılanlara teşekkür ederek, Bulgaristan'daki siyasi durum ve yaklaşan seçimler hakkında konuştu. “Bugün de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Partinin eş başkanlarından biri mahkeme kararıyla partinin ismini çaldı. Ancak partimizin ismini alabilir, gönlümüzü alamaz. 27 Ekim'de hepinizi sandık başına davet ediyorum. Kimin imkanı varsa Bulgaristan'da, olmayanlar burada açılan sandıklarda oy kullansın. Hak ve Özgürlükler İttifakı’na, Ahmet Doğan’ın da olduğu 13 numaraya oy verin. Bulgaristan’daki siyasi temsiliyetimizi sürdürelim.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk: “Birleşirsek Kazanırız”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa'daki Balkan göçmenlerinin selamlarını ileterek, “Bulgaristan göçmenleri deyince akla iki şehir gelir: Bursa ve İzmir. Geleneklerimizi yaşatmak bu toplantıların en büyük amacı. 27 Ekim seçimleri Bulgaristan Türklerinin kendi yönetiminin olup olmayacağının karar verileceği bir seçimdir. Hatalar yok mu? Var. Ancak bugün imama kızma derdinde değiliz, camiyi kurtarma derdindeyiz. 27 Ekim'de mutlaka sandığa gidin ve Hak ve Özgürlük Hareketi’ne destek verin. Geleceğinize sahip çıkın.” dedi.

UHA Haber Merkezi - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ