GELİBOLU ZİRAAT ODA BAŞKANI ERKAN KAYA, GERİYE DÖNÜK SÜT FİYATINI DÜŞÜRMEK ÜRETİCİYE HAKARETTİR

Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, firmaların süt Fiyatlarını geriye dönük olarak dusürme girişimlerine sert tepki gösterdi. Kaya, bu durumun bölgemizde de yaşandığını belirterek, zaten zor durumda olan üreticilerin daha da zor duruma düşeceğini ifade etti.

Gelibolu Ziraat Oda Başkanı Erkan Kaya, Geriye Dönük Süt Fiyatını Düşürmek üreticiye Hakarettir

Gelibolu Ziraat Odasi Baskani Erkan Kaya, firmalarin süt fiyatlarini geriye dönük olarak dusürme girisimlerine sert tepki gosterdi. Kaya, bu durumun bölgemizde de yasandiginı belirterek, zaten zor durumda olan üreticilerin daha da zor duruma düsecegini ifade etti.

Baskan Kaya, Konya basta olmak üzere ülke genelinde süt fiyatlarinda yasanan krizin Gelibolu’ya da ulastigini vurgulayarak, firmalarin 1 Temmuz’dan itibaren sut fiyatlarini geriye dönük olarak dügürmek istediklerini dile getirdi. Kaya, “Süt sektöründe daha önce de fiyat dügügleri oldu. Makul seviyede, ureticiyleve retici örgütleriyle konusularak ileri tarihte yürürlüge girecek bir fiyat düzenlemesi yapilabilir.

Ancak firmalarin zorla 1 Temmuz’dan itibaren süt fiyatini 1 TL dügürmek istedigi duyumlarini aliyoruz. Bu, her gün hammadde temin eden ve geçimini bu yolla saglayan üreticiye hakarettir” dedi. Kaya, zamlarin yürürlüge girmesinin 22 gün sürdügünü, ancak indirimlerin 30 gün öncesinden uygulamaya kondugunu belirterek,bu durumu kabul etmelerinin mümkünolmadigini ifade etti.

Kaya, “Sözlesmeler neden yapildi o zaman? Tarim Kanunu esas alinarak, plan retim ve sözlegmeli üretim yönetmeligi çikti. Hayvanlarimiz sigortalandi. Simdi bu sozlesmeyi yok mu sayacagiz? Bunu üreticilere nasil izah edeceksiniz?” seklinde konustu.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ