AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI, ÜSKÜDAR'DA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Üsküdar'da Engelsiz Yaşam Merkezini Ziyaret Etti.

Başkan Hilmi Türkmen tarafından karşılanan Göktaş, merkezin içinde yer alan ebru atölyesi, filografi atölyesi, el sanatları atölyesi ve bakım onarım atölyesini gezdi. Ayrıca, merkezde çalışan doktorlarla görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Göktaş, ziyaret sırasında kursiyerlerin halk oyunları gösterilerini izledi. Göktaş, ziyaretinin amacının merkezi görmek ve buradaki çocuklarla vakit geçirmek olduğunu belirtti. Dünyanın dört bir yanındaki engelsiz yaşam merkezlerini ziyaret ettiğini ancak bu kadar kapsayıcı ve geniş katılımlı olanını ilk kez gördüğünü ifade ederek Başkan Türkmen'i tebrik etti.

Bakan Göktaş, Engelsiz Yaşam Merkezi'ni övmüş ve iktidar hükümetlerinin engellilere yönelik yaptığı çalışmaları övgüyle anmıştır. Engellilere daha fazla hizmet sunmayı hedeflediklerini ve engelli bireylerin topluma daha fazla entegre olmalarını desteklediklerini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Engelsiz Yaşam Merkezi'nin tüm engel gruplarına hizmet sunduğunu ve yaklaşık altı bin vatandaşın bu merkezden hizmet aldığını belirtmiştir. Ayrıca, bu özel günde Bakan Göktaş'ın ziyaretiyle çok mutlu olduklarını ifade etti.

Bakan Göktaş daha sonra Down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi'ni ziyaret etmiş, gençlerle sohbet etmiş ve bir çalışanın doğum gününü kutlamıştır. Son olarak, Üsküdar Belediyesi tarafından açılan İkinci Bahar Kahvesi'ni ziyaret ederek burada bulunan yaşlılarla sohbet etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ